heimwee.info

… powered by Holland at Home

Top 5 typisch Hollandse chips en zoutjes

Houd je een feestje of krijg je bezoek en wil je de avond een typisch Hollands tintje geven? Serveer dan deze populaire typisch Hollandse chips en zoutjes!

paprika chips

1. Paprika chips

Als er één smaak chips is die bijna nergens buiten Nederland te vinden is, dan is het wel paprika chips. Deze chips, die op smaak is gebracht met een mengsel van paprikapoeder, is in Nederland te herkennen aan de donkerblauwe zak en is in diverse varianten verkrijgbaar. Houd je van traditie, dan kies je natuurlijk voor de vertrouwde ‘gewone’ Lays paprika chips, maar als je trek hebt in paprika chips met een lekkere ‘bite’ heb je de keuze uit onder meer geribbelde Lays Superchips paprika en Lays The Oven Paprika. Zelfs als je op de lijn wilt letten hoef je een zak paprikachips niet te laten staan, want Lays Chips Light Paprika bevat 33% minder vet dan de gewone chips, en ook Weight Care Snack Paprika is een prima alternatief voor de traditionele paprika chips. Mocht je op zoek zijn naar een glutenvrije paprikachips, kies dan voor Amaizin Bio Corn Chips Paprika.

2. Wokkels

Smiths Wokkels zijn spiraalvormige zoutjes die vooral in Nederland al decennia lang razend populair zijn. Wokkels worden net zoals chips gemaakt van aardappels, en zijn verkrijgbaar in de smaken naturel en paprika. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat de Wokkels met paprikasmaak het meest geliefd zijn bij Nederlanders!

3. Borrelnootjes

Ooit werd Borrelnootjes als merknaam geïntroduceerd door Calvé, maar dit bedrijf verkocht in 1996 de naam en het recept aan concurrent Duyvis, die bij veel Nederlanders bekend is vanwege de slogan “Duyvis, voor als er een fuif is”. Borrelnootjes zijn pinda’s die omhuld zijn met een knapperig laagje zetmeel waar een kruidenmengsel met veel knoflook aan toe is gevoegd. Duyvis Borrelnootjes zijn verkrijgbaar in de smaken Cocktail en Poesta. Nootjes die heel erg lijken op Borrelnootjes zijn onder meer Duyvis Knabbelnoten (met Provençaalse kruiden) en Duyvis Tijgernootjes (met bacon en kaassmaak).

4. Hamka’s

Hamka’s van het merk Smiths worden gemaakt van maïs en tarwe en hebben een typische ruitvorm. De heerlijke ham en kaassmaak maken dit oer-Hollandse zoutje bijna onweerstaanbaar, geen wonder dus dat Smiths Hamka’s al decennia lang populair zijn bij jong en oud!

5. Bugles

Smiths Bugles zijn knapperige zoutjes die gemaakt worden van maïs. Het leuke aan Bugles is dat ze de vorm van een hoorntje hebben, zodat je ze kan vullen met bijvoorbeeld roomkaas, alpenkruidenkaas of een guacamole. Bugles van Smiths zijn verkrijgbaar in de smaken Naturel, Nacho Cheese en Sweet Chili.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Eén reactie op “Top 5 typisch Hollandse chips en zoutjes

  1. La Michel
    09/11/2015

    “Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog”

    Oh ? En waar precies staat dat artikel dan ?

    Lijkt mij leuk om met niet Nederlandse online vrienden te delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: