heimwee.info

… powered by Holland at Home

AGV’tje bij meeste Nederlanders favoriet

Ooit van een AGV’tje gehoord? Dat is de afkorting voor de maaltijdcombinatie Aardappelen, Groente en Vlees. Het zogenaamde AGV’tje is nog altijd zeer populair onder Nederlanders, want uit een onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door een levensmiddelenfabrikant Maggi blijkt dat zeker de helft van alle Nederlanders de voorkeur geeft aan ‘traditionele Hollandse pot’, bestaande uit aardappelen, een portie groente en een stukje vlees.

AGV'tje

Favoriete AGV’tjes

AGV’tjes zijn dus goed besteed aan Nederlanders… en dat is al 120 jaar het geval, zegt de woordvoerder van Maggi, want ook toen bestond de gemiddelde Hollandse maaltijd uit aardappelen, groente en vlees. Toch is lang niet elke aardappelen-groente-vlees combinatie even populair, zo blijkt uit het onderzoek van de levensmiddelenfabrikant. Het liefste eten Nederlanders namelijk een AGV’tje dat uit kip, sperziebonen en aardappelen bestaat. Verder verkiezen steeds meer Nederlanders voor gemaksproducten zoals panklare aardappelen en vooraf gekruid vlees, zodat ze niet al te lang in de keuken hoeven te staan.

Waarom is het AGV’tje zo populair?

De belangrijkste reden dat de meeste Nederlanders graag AGV’tjes eten is omdat ze dat gewoon erg lekker vinden, zo blijkt uit het onderzoek, en daarnaast vinden ze traditionele Hollandse pot meestal gemakkelijk te bereiden. Andere redenen waarom veel Nederlanders de voorkeur geven aan traditionele Hollandse maaltijden is omdat ze lekker vullend zijn en meestal een flinke portie groenten bevatten. Alle lof dus voor het typisch Hollandse AGV’tje!

Voorbeelden AGV’tjes

Wil jij ook eens een typisch Hollands AGV’tje bereiden en ben je op zoek naar inspiratie? Probeer dan eens deze heerlijke oer-Hollandse AGV’tjes:

  1. Gebakken aardappelen, gekookte sperziebonen, Maggi Braadstomen Kip Paprika
  2. Gekookte aardappelen, gekookte doperwten, Hollandse gehaktballen
  3. Gekookte aardappelen, gekookte spinazie, Hollandse speklappen
  4. Gekookte aardappelen, gekookte rode kool, Hollandse runderstooflappen
  5. Gebakken aardappelen, gekookte doperwten met worteltjes, varkenshaas met mosterdsaus

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: