heimwee.info

… powered by Holland at Home

MonChoutaart

Geen oven bij de hand maar toch zin in taart? Probeer dan eens overheerlijke MonChoutaart, waarvan de taartbodem wordt bekleed met Bastognekoeken.

Ingrediënten

4 pakjes MonChoukaas (of een andere verse roomkaas)
1 pak Bastognekoeken
200 gram basterdsuiker
100 gram roomboter
½ liter slagroom
2 bakjes of blikken kersen

monchoutaart

Bereiding

Leg de MonChou of roomkaas een uurtje buiten de koelkast zodat deze zachter wordt. Vet ondertussen een springvorm (doorsnee 26 cm) in met boter. Smelt vervolgens de rest van de boter in een pannetje en roer de verkruimelde Bastognekoeken er doorheen. Giet dit mengsel op de bodem van de springvorm en zet deze daarna een uurtje in de koelkast. Doe de MonChou of roomkaas samen met de suiker in een beslagkom en meng dit goed door elkaar. Klop in een andere beslagkom de slagroom bijna stijf en roer deze vervolgens door het MonChoumengsel. Schep het MonChoumengsel bovenop het Bastognekoekenmengsel en leg de springvorm nogmaals 2 uur in de koelkast. Snijd de MonChoutaart na het opstijven in stukken en leg dan de kersen er bovenop.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: