heimwee.info

… powered by Holland at Home

5 typisch Hollandse 5-minuten gerechten

Heb je geen zin of tijd om uitgebreid te koken maar wil je toch iets typisch Hollands op tafel zetten? Probeer dan deze 5 typisch Hollandse 5-minuten gerechten… snel klaar, oer-Hollands en ontzettend lekker!

snelle gerechten

Uitsmijter

De uitsmijter is een typisch Hollands lunchgerecht, maar zelfs als je stevige trek hebt is deze uitermate geschikt als avondmaaltijd. Bekijk dit uitsmijter recept om te zien hoe je binnen 5 minuten een echte Hollandse uitsmijter maakt. Neem 3 in plaats van 2 eieren als je flinke honger hebt.

Maaltijdsalade met haring

Een maaltijdsalade wordt pas echt een complete maaltijd als je er een flinke dosis eiwitten en gezonde vetten aan toevoegt, want die geven langdurig een verzadigend gevoel. Dit recept voor lentesalade met maatjesharing kan elk seizoen gebruikt worden, en als je in jouw lokale supermarkt of vishandel geen maatjesharing kunt vinden kun je natuurlijk ook een andere vette vis gebruiken, zoals bijvoorbeeld gerookte kabeljauw of gegrilde sardines.

Hartige pannenkoeken

De meeste Hollanders associëren pannenkoeken met schenkstroop en poedersuiker, maar minstens net zo lekker zijn pannenkoeken op basis van hartige ingrediënten. In dit recept voor hartige pannenkoeken wordt alleen kaas en een Italiaanse kruidenmix gebruikt, maar je kunt daarnaast natuurlijk ook allerlei dungesneden groenten toevoegen, zoals paprika, champignons, courgette, ui en knoflook. Bak de groenten even voor in een aparte pan zodat ze al bijna gaar zijn als je de pannenkoeken gaat bakken.

Boerenomelet

Eigenlijk verschilt een boerenomelet niet veel van een hartige pannenkoek, alleen worden bij een omelet eieren als basis voor het beslag gebruikt in plaats van bloem en melk. Bekijk dit boerenomelet recept en ontdek hoe je dit typisch Hollandse eiergerecht binnen een handomdraai op tafel zet.

Rauwe andijviestamppot

Heb je zin in een echte Hollandse stamppot maar kom je tijd tekort, dan is dit recept voor rauwe andijviestamppot een goede optie. Je hoeft alleen maar even de kant en klare aardappelpuree te bereiden en de andijvie te wassen en te snijden en je maaltijd is klaar. Desgewenst kun je er nog een Unox rookworst bij serveren, die alleen maar even opgewarmd hoeft te worden in een pannetje of in de magnetron.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: