heimwee.info

… powered by Holland at Home

Preischotel

Nederland zit midden in het preiseizoen, tijd dus om er een heerlijke preischotel mee te maken… uiteraard met Hollandse kaas!

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen
75 ml melk
4 grote stronken prei
100 gr Hollandse oude kaas (bijvoorbeeld Old Amsterdam of Boer ’n Trots Oude Kaas)
nootmuskaat
peper en zout naar smaak

preischotel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200C. Schil ondertussen de aardappelen, kook ze in ca. 15 minuten gaar en stamp ze na het afgieten fijn met een aardappelstamper. Voeg dan de melk, nootmuskaat, zout en peper toe en roer het geheel tot een smeuïg geheel. Snijd dan de prei in ringen, was deze goed in koud water en kook deze enkele minuten tot ze beetgaar zijn. Roer de preiringen vervolgens door de puree, schep het mengsel in een ovenschaal en strijk het glad. Rasp de kaas er overheen en zet de ovenschotel ca. 15 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is geworden.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: