heimwee.info

… powered by Holland at Home

3 Verrassende recepten met appelstroop

De meeste Nederlanders smeren appelstroop op het brood of een pannenkoek, maar wist je dat je er nog veel meer lekkere dingen mee kunt maken? We hebben de 3 meest verrassende recepten met appelstroop voor je op een rijtje gezet. Alle recepten zijn voor vier personen.

appelstroop

Spare ribs in appelstroop marinade

Ingrediënten

2 kilo spare ribs
2 flesjes oud bruin bier
2 el appelstroop
1 el sambal
2 el ketjap manis
barbecuekruiden
2 laurierblaadjes
2 groente bouillonblokjes
peper en zout

Bereiding

Neem een grote braadpan en doe hier de spare ribs, het oud bruin bier, de appelstroop, sambal, ketjap, laurierblaadjes en bouillonblokjes in. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuurtje doorpruttelen tot het vlees goed gaar is. Haal vervolgens de spareribs uit de pan en laat ze afkoelen. Bestrooi de spare ribs dan met barbecuekruiden en bak ze knapperig en goudbruin in een grillpan of op een barbecue. Serveer er vers stokbrood en een salade bij.

Witlof met appelstroop en spekjes

Ingrediënten

4 grote stronken witlof
250 gr spekblokjes
2 el appelstroop
1 el azijn
klontje boter
zout en peper

Bereiding

Bak de spekblokjes uit in een koekenpan (zonder boter) en laat ze daarna uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier. Snijd vervolgens de witlof in reepjes en bak ze in 3 tot 4 minuten in een klontje boter. Voeg dan de appelstroop en azijn aan de witlof toe en blijf roeren tot de appelstroop goed vloeibaar is. Doe tenslotte de spekreepjes en peper en zout naar smaak erbij, en serveer de witlof met gekookte of gebakken aardappelen en eventueel een stukje vlees.

Worstjes in appelstroop

Ingrediënten

4 worstjes (b.v. braadworsten of saucijsjes)
3 uien
2 el appelstroop
1 Maggi bouillonblokje

Bereiding

Verwarm de oven voor op 80C. Verhit vervolgens de boter in een braadpan en bak hierin de worstjes in 20 minuten gaar en goudbruin. Haal ze dan uit de pan en houd ze warm in de oven. Snijd de ui in dunne ringen en bak deze in het bakvet van de worstjes tot ze glazig zien. Voeg dan de appelstroop, het bouillonblokje en 150 ml water toe, breng dit al roerend aan de kook, laat het enkele minuten inkoken tot je een romige jus hebt en doe dan de worstjes in de jus. Serveer de worstjes met gekookte of gebakken aardappelen of aardappelpuree en een frisse salade.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: