heimwee.info

… powered by Holland at Home

De lekkerste gerechten met Hollandse conserven: vlees

Buitenlanders en emigranten die lang niet in Nederland zijn geweest zal het vast wel opgevallen zijn: het grote assortiment vlees in blik dat in de Nederlandse supermarkten te vinden is. Wil je weten wat Nederlanders met al die ingeblikte vleesproducten doen? Bekijk dan hier wat voor lekkers je er allemaal mee kunt maken! Alle recepten zijn voor vier personen.

broodje knakworst

Broodje knakworst

Ingrediënten

1 blik Unox Knaks of Unox Pittige Knaks
1 pak pistolets
4 el mosterdsaus

Bereiding

Bak de pistolets af volgens de instructies zoals aangegeven op de verpakking. Giet ondertussen de inhoud van een blik Knaks in een steelpannetje en verwarm de knakworstjes op een laag vuur (laat de worstjes beslist niet koken want dan verliezen ze aan smaak). Snijd de pistolets open en beleg ze elk met 2 knakworstjes. Schep een eetlepel mosterd erover en je heerlijke warme lunch of snack is klaar!

Macaroni met Smac

Ingrediënten

1 pak Honig vlugkokende macaroni
1 pak Honig mix voor bami speciaal
1 blik Unox Smac
1 ui
150 gr tomatenpuree
scheutje ketchup
2 klontjes boter

Bereiding

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, wel de bamikruiden in wat kokend water en snijd de Smac in blokjes. Snipper vervolgens de ui en bak deze in een klein beetje boter tot de uisnippers beginnen te karamelliseren. Roer nadat je de macaroni hebt afgegoten een klontje boter erdoor en doe vervolgens de gewelde bamikruiden, gebakken uitjes, blokjes Smac, tomatenpuree en ketchup erbij. Verwarm de macaroni nog even goed op een laag vuur. Serveer de Smac macaroni met een gemengde salade.

Spaghetti met gehaktballen

Ingrediënten

1 pak Honig vezelrijk spaghetti
1 blik Unox gehaktballen
1 pot Bio+ Pastasaus basilicum

Bereiding

Kook de spaghetti volgens de instructies zoals aangegeven op de verpakking. Giet ondertussen de pot pastasaus en het blik met gehaktballen elk in een apart pannetje en verwarm beiden op een laag vuur. Haal vervolgens de gehaktballen uit de pan, snijd ze in vieren en doe ze in de pan met pastasaus. Verdeel de spaghetti over vier borden en schep de pastasaus er bovenop. Lekker met een Italiaanse salade.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: