heimwee.info

… powered by Holland at Home

Snoeptaart

Viert je kind binnenkort zijn of haar verjaardag en wil je hem of haar verrassen met iets héél bijzonders? Maak dan deze snoeptaart, gemaakt van allerlei soorten oer-Hollands snoep.

Ingrediënten

1 pak Honig mix voor Cake
4 eieren
150 gr roomboter
50 ml melk
1 fles slagroom
1 pot aardbeienjam
Hollands snoep naar keuze

snoeptaart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160C. Doe vervolgens de roomboter in een beslagkom en kneed deze goed door tot de boter zacht is geworden. Roer dan de cakemix, eieren en melk er doorheen en maak er een smeuïg beslag van. Giet het beslag in een springvorm en bak de cake in ca. 35 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake vervolgens uit de oven en verwijder na 1 minuut de springvorm. Laat de cake daarna geheel afkoelen. Snijd de cake nu horizontaal in tweeën en besmeer de onderkant royaal met aardbeienjam. Spuit dan de slagroom erop en dek dit af met de bovenkant van de cake. Decoreer tenslotte de boven- en zijkant van de taart met allerlei verschillende soorten Hollands snoep, zoals Haribo trekdrop, Red Band Pretmix, Chupa Chups lolly’s en spekkies.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: