heimwee.info

… powered by Holland at Home

De lekkerste gerechten met Hollandse conserven: vis

Nederlanders zijn dol op vis, maar dat kan ook bijna niet anders met zoveel water in de buurt! Toch eten Nederlanders zeker niet alleen verse vis, ook vis in blik is razend populair. Wil je weten wat voor lekkers Nederlanders met ingeblikte vis maken? Bekijk dan snel onderstaande recepten.

vis conserven

Wentelteefjes met zalm

Ingrediënten

4 sneetjes oud witbrood
2 eieren
4 el melk
1 blikje wilde rode zalm
4 tl tartaarsaus
Klontje roomboter
Zout en peper

Bereiding

Open het blik zalm, laat het vocht eruit lekken en prak de zalm daarna fijn met een vork. Besmeer twee sneetjes brood met tartaarsaus en schep vervolgens de zalm er bovenop. Dek beide sneetjes af met de andere twee sneetjes en druk de sandwiches goed aan. Maak nu een beslag van de eieren en melk en voeg zout en peper naar smaak toe. Doop de sandwiches in het eierbeslag en bak ze in een koekenpan met een klein klontje roomboter aan beide zijden gaar en goudbruin. Lekker als brunchgerecht.

Pasta ovenschotel met tonijn

Ingrediënten

350 gr penne pasta
1 blikje tonijn
1 potje doperwten
1 bakje champignons
3 bosuitjes
200 gr verse roomkaas met knoflook en kruiden
4 el melk
75 g Hollandse belegen kaas (b.v. Beemster Exclusief Belegen)
1 el olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220C en kook de pasta beetgaar. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en snipper de bosuitjes, en bak deze samen in een koekenpan met een klein beetje olijfolie rondom aan. Voeg vervolgens de roomkaas, melk en doperwten toe en verwarm de saus op een laag vuurtje. Laat nu de tonijn uitlekken, snijd de moot in stukjes en voeg dit toe aan de saus. Giet de pasta zodra deze gaar is af en roer dan de tonijnsaus erdoor. Schep het geheel vervolgens in een ovenschaal en rasp de belegen kaas er overheen. Zet de pastaschotel ca. 5 min. onder de grill tot de pasta een goudbruin korstje heeft. Lekker met een groene salade.

Perzikbootjes met zalm

Ingrediënten

1 blikje wilde rode zalm
1 blik perziken
6 zoetzure augurken
1 ui
ketchup
mayonaise
peper en zout

Bereiding

Snijd de ui in grove stukken en doe deze samen met de augurken en de uitgelekte zalm in een blender en zet deze heel even aan. Schep het zalmmengsel vervolgens in een kom en roer er zout, peper, ketchup en mayonaise naar smaak doorheen. Laat tenslotte de halve perziken uitlekken en vul de holtes met het zalmmengsel. Lekker als voorgerecht of borrelhapje.

Lees je dit artikel liever in het Engels? Breng dan eens een bezoekje aan onze Engelstalige zusterblog Dutch Community, speciaal bestemd voor Nederlandse emigranten die Engels als moedertaal hebben en expats die in Nederland wonen of daar gewoond hebben en heimwee hebben naar Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: