heimwee.info

… powered by Holland at Home

Hoorn

1024px-Hoorn,_West-Fries_museum_en_standbeeld_JP_Coen_foto1_2011-04-17_09.52Voor veel Nederlanders en toeristen is Hoorn gewoon een pittoresk stadje gelegen in de regio West-Friesland in het Noorden van de provincie Noord-Holland. Hedendaags telt Hoorn z’n 72.200 inwoners(2016) en is gemakkelijk te bereiken met de auto vanaf de snelweg(A7) of met de trein(35 minuten van Amsterdam).

Hoorn is een stad met geschiedenis, het is groot geworden in de Goude eeuw tijdens het VOC tijdperk(1622), toentertijd was Hoorn nog gelegen aan de Zuiderzee wat nu verdeeld is in het Markermeer en het IJsselmeer. Door de rijke geschiedenis die Hoorn doorgemaakt heeft bezit het over een ‘oude’ stads kern met bijzonder veel bezienswaardigheden.

Als je Hoorn gaat bezoeken zijn er enkele aanraders die je bezocht moet hebben.
1. Het West-Fries Museum. In maar liefst 27 zalen kom je echt alles te weten over de rijke geschiedenis van West-Friesland en het daarin gelegen Hoorn.

2. De levendige haven met bezienswaardigheden uit het rijke VOC-verleden: Momenteel ligt er in de haven van Hoorn een replica van het VOC schip ‘De Halve Maen’ uit het jaar 1609. Dit schip is wereldwijd bekend geworden als het schip dat de kolonie ‘Nieuw-Nederland’ gesticht heeft wat men nu kent als New York. Daarmee is dit schip symbool geworden voor de Nederlandse bijdrage aan de Amerikaanse geschiedenis.

3. De winkelstraat ‘Grote Noord’ en het plein genaamd ‘De Rode steen’ zijn de drukst bezochte plaatsen van Hoorn. Het Grote Noord is de winkelstraat en behoort tevens tot een van de oudste straten(14e eeuw) van Hoorn en heeft een zeer gevarieerd winkelaanbod. Aan het eind van deze levendige winkelstraat is het plein de Rode steen gevestigd. Aan dit plein zijn meerdere middeleeuwse bouwwerken te bewonderen namelijk het West-Fries museum, De Waag(1609) en in het midden van het plein een beeld van voormalig VOC-medewerker Jan Pieterszoon Coen.

Eén reactie op “Hoorn

  1. murat bay
    23/10/2017

    geachgte hr /mw ik heb een vraagje mijn klant uit turkije willen ze vis conserve onge veer 20 ton ik wil van u te weten prijs van is dat mogelijk is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht is geplaatst op 02/05/2016 door in Tips voor Emigranten.
%d bloggers liken dit: