heimwee.info

… powered by Holland at Home

Noord-Amerika

Canada

The Canada Netherlands Friendship Association (Burlington, ON)
De CNFA legt zich toe op het versterken van de banden tussen Canada en Nederland via zakelijke betrekkingen en kunst. Daarnaast herdenken zij jaarlijks de Canadese bevrijding van Nederland door speciale evenementen te organiseren rond 5 mei.

Dutch Canadian Business Club (Calgary, AB)
Vereniging waar ondernemers, zakenlieden en professionals van Nederlandse afkomst samen komen voor netwerk-, educatieve en bedrijfsontwikkelingsactiviteiten en om de Nederlandse tradities te eren. Leden zijn afkomstig uit de energie- en financiële sector, IT, makelaardij, import/export, detailhandel, dienstverlening, agrarische sector, sociale wetenschappen etc.

Dutch Canadian Centre (Edmonton, AB)
Deze club is opgericht in 1977 en organiseert behalve sociale activiteiten ook allerlei andere evenementen waar mensen elkaar kunnen leren kennen en levenslange vriendschappen kunnen opbouwen.

Dutch Canadian Society (London, ON)
Deze vereniging bestaat sinds 1960 en organiseert met grote regelmaat allerlei evenementen, waaronder dansavonden

Canadian Netherlands Business and Professional Association (Ontario)
De CNBPA is een actief netwerkforum voor zowel Nederlandse expats als Canadese zakenmensen met interesse in Nederland.

Dutch Canadian Association (Ottawa, ON)
Actieve gezelligheidsvereniging in de regio Ottawa valley/Outaouais die regelmatig typisch Hollandse activiteiten organiseert, zoals schaatsen met warme chocolademelk, Sinterklaas en Koninginnedag.

Dutch Treat Canada (Toronto, ON)
Vereniging voor en door Nederlanders en Nederlandse Canadezen in Toronto en omgeving die samen typisch Nederlandse activiteiten en evenementen willen bijwonen en op de hoogte willen blijven van alles wat Nederlanders en Nederlandse Canadezen interesseert.

Dutch Network – Netherlands Association “Je Maintiendrai” (Vancouver, BC)
De NAJM is een vereniging voor de Nederlands-Canadese gemeenschap van Greater Vancouver. De vereniging heeft een website, geeft een maandelijkse E-Nieuwsbrief uit en organiseert met grote regelmaat activiteiten om op die manier de Nederlandse taal, tradities, geschiedenis en cultuur te conserveren en te eren.

Verenigde Staten

Dutch in America
Nieuws in de Engelse taal speciaal bestemd voor de Nederlands-Amerikaanse gemeenschap.

Atlanta Holland Club (Atlanta, GA)
Een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het stimuleren van het respect en de vriendschap tussen Nederland en de Verenigde Staten en het sociale en culturele erfgoed van Nederland te conserveren voor alle generaties van Nederlandse immigranten.

Dutch Club Chicago (Chicago, IL)
Vereniging die iedereen die interesse heeft in Nederland en de Nederlandse cultuur welkom heet. De club heeft naast een officiële website ook een Facebookpagina.

The Greater Chicago Dutch Language Meetup Group (Chicago, IL)
Een jonge en sterk groeiende vereniging in de Chicago area die bijeenkomsten organiseert voor Nederlanders, Belgen, Amerikanen, Indonesiërs, Antillianen en anderen die een band hebben met de Nederlandse taal en cultuur.

Holland America Club of Dallas (Dallas, TX)
Gezelligheidsvereniging voor Nederlanders in en rond Dallas die regelmatig activiteiten organiseert, zoals rijsttafels, Sinterklaas, Leiden’s ontzet, picknicks en pizza party’s

Netherlands-American Society of the Rockies (Denver, CO)
Vrijwilligersorganisatie voor Nederlanders en Nederlandse immigranten die in Colorado wonen. De vereniging moedigt haar leden aan actief deel te nemen aan allerlei activiteiten.

Holland Club Houston (Houston, TX)
Gezelligheidsclub voor iedereen in en om Houston die de Nederlandse tradities in ere wil houden. De club bestaat sinds 1960 en organiseert regelmatig klaverjasavonden en feestjes. Ook vieren ze elk jaar oa. Sinterklaas en Koninginnedag en hebben ze een eigen klompendansgroep genaamd “De Texas Klompendansers”.

Netherlands Texas Business Association (Houston, TX)
Zakelijke vereniging die de groei van bilaterale handelsbetrekkingen en zakelijke en culturele relaties tussen Nederland en Texas aanmoedigt en faciliteert.

Netherlands America Society of Southern California (Los Angeles, CA)
De NAS is een gezelligheidsclub voor mensen van Nederlandse afkomst of mensen die geïnteresseerd zijn in Nederland.

Netherlands Social Service Organization (Los Angeles, CA)
De NESSO bestaat sinds 1963 en biedt vrijwillige hulp en ondersteuning op financieel en ander gebied aan Nederlanders of Nederlandse immigranten en hun familie die dat nodig hebben..

Netherlands-American Association of Minnesota (Minnesota)
De NAAM is een culturele organisatie zonder winstoogmerk die sociale evenementen organiseert en informatie geeft aan mensen die interesse hebben in of een band hebben met de Nederlandse taal, cultuur, geschiedenis en het Nederlandse erfgoed.

The Holland Club New Orleans (New Orleans, LA)
Gezelligheidsvereniging voor Nederlanders en immigranten van Nederlandse komaf.

The Netherland America Foundation (New York, NY)
De NAF houdt zich bezig met het versterken van de banden tussen Nederland en de Verenigde Staten via kunst, wetenschap, onderwijs, zakelijke betrekkingen en openbare aangelegenheden.
De NAF heeft regionale vertegenwoordiging in:
Boston
Chicago
Los Angeles
San Francisco

The Netherland Club of New York (New York, NY)
Deze vereniging is opgericht in 1903 en vormt een actief sociaal en zakelijk ontmoetingspunt voor Nederlanders die in en rond New York wonen

The Netherlands Society of Pittsburgh (Pittsburgh, PA)
De NSOP moedigt contact aan tussen Nederlanders en zij die interesse hebben in de Nederlandse cultuur, taal, etc. en in Pittsburgh en omgeving wonen. Elk jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals Sinterklaas, Nieuwjaarsborrel, Koninginnedag en de jaarlijkse “After Labor Day Picnic”.

Holland Soccer Club (Paramount, CA)
Deze vereniging zonder winstoogmerk voor de Nederlandse gemeenschap in Zuid Californië is opgericht in 1957 en houdt zich actief bezig met de promotie van voetbal. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten, waaronder Sinterklaas, Oudejaarsavond en klaverjassen.

De Wieken (Raleigh, NC)
Een gezelligheidsvereniging voor mensen die om wat voor reden dan ook een band met of interesse in Nederland hebben en in North Carolina wonen.

SFDutch (San Francisco, CA)
SFDutch is het netwerk van Nederlanders die in San Francisco (komen) wonen en/of werken.

Dutch Connection Arizona en Dutch Connection meetup website (Scottsdale, AZ)
Vereniging voor Nederlanders in Arizona. Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd, zoals Koninginnedag en voetbal kijken.

Dutch Seattle (Seattle, WA)
Vereniging voor Nederlanders, Nederlanders en mensen die een band hebben met of interesse hebben in Nederland en in Seattle of omgeving wonen.

Netherlands Association of South Florida (Miami, FL)
De N.A.S.F. is een gezelligheidsvereniging waar iedereen die zich verwant voelt met Nederland en de Nederlandse Antillen welkom is. Jaarlijks worden er allerlei typisch Nederlandse evenementen georganiseerd, zoals Sinterklaas en Koninginnedag

Club Holland Orlando (Orlando, FL)
Gezelligheids die al sinds 1997 bestaat en bedoeld is voor Nederlanders en mensen die affiniteit hebben met Nederland en in Orlando of omstreken wonen.

Holland Club of the Tampa Bay Area (Tampa, FL)
Vereniging die Nederlanders en anderen die een band hebben met Nederland samenbrengt om zo de gemeenschapszin, persoonlijke en professionele ontwikkeling en vriendschap te stimuleren.

De Nederlandse Vereniging van Washington DC (Washington, DC)
Deze gezelligheidsvereniging bestaat sinds 1977 en richt zich op het samenbrengen van Nederlanders, mensen van Nederlandse afkomst en al diegenen in Washington, DC en omstreken die een affiniteit met Nederland hebben. De vereniging organiseert allerlei evenementen waarin Nederland, de Nederlandse cultuur en Nederlandse thema’s centraal staan, zoals de jaarlijkse Haring en Paling avond, Sinterklaas en een filmavond.

NLBorrels Tucson (Tucson, AZ)
Elke laatste vrijdag van de maand gezellig borrelen, netwerken & meer met andere Nederlandse Expats, studenten, professionals en entrepreneurs in Tucson, Arizona! Kom naar Armitage Wine Bar & Cafe, 2905 E Skyline Drive (La Encantada), Tucson, AZ 85718. Serveren verse bitterballen!

Staat jouw Nederlandse vereniging, club of sociëteit er nog niet tussen? Laat het ons weten en we zetten hem er zo snel mogelijk bij!

%d bloggers liken dit: