heimwee.info

… powered by Holland at Home

Nederlandse TV en radio

Even heerlijk ontspannen met Nederlandse televisie- of radioprogramma’s? Dat kan ook via internet, dus een schotelantenne is geen vereiste!

Voor het bekijken van televisieprogramma’s op je computer is vaak het downloaden van een plug-in vereist, zoals bijvoorbeeld Windows Media Player of Microsoft Silverlight. Als een plug-in nodig is wordt er meestal een link getoond zodat je de betreffende plug-in meteen kan downloaden.

Niet alle programma’s zijn vanuit het buitenland te bekijken, vanwege bijvoorbeeld internationale wetgeving of auteursrechten. Mocht dit het geval zijn, dan krijg je een melding daarover op je scherm te zien zodra je het desbetreffende programma wil starten. Een manier om dit soort restricties te omzeilen is door via een VPN naar Nederlandse televisieprogramma’s te kijken, bijvoorbeeld via Hola.

Naast Nederlandse radio- en televisiezenders zijn er ook Engelstalige zenders met nieuws en/of programma’s uit Nederland, een uitgebreid overzicht hiervan vind je op onze zusterwebsite Dutchcommunity.

Live uitzendingen volgen

Alle kanalen
Live televisie kijken naar diverse Nederlandse en buitenlandse zenders. Je kunt zoeken op thema, wat vooral handig kan zijn als je door buitenlandse zenders wil struinen.

Skooztv.nl
Alle zenders die momenteel online uitzenden staan netjes op een rij op de homepagina. Sommige programma’s kunnen alleen via een betaalde provider worden bekeken, maar dat wordt altijd duidelijk in de titel aangegeven.

Radio en TV zenders in Nederland
Deze website bevat een compleet overzicht van alle legale Nederlandse radiozenders, inclusief de radiofrequentie en website link alwaar je de radio live kan beluisteren. In het menu staat ook een link naar nostalgische audioclips, voor als je je hart even wil ophalen aan vroeger!

Kijk TV online
Via deze website kun je live Nederlandse televisieprogramma’s bekijken van zowel publieke als commerciële omroepen. Ook zijn er op deze website een aantal buitenlandse zenders (waaronder uit België) te ontvangen.

DeliCast
Live streaming van vooral regionale Nederlandse televisieprogramma’s. Via deze website kun je ook heel veel buitenlandse regionale zenders live bekijken.

TV op je PC
Behalve gemiste uitzendingen kun je via deze website ook een selectie van live televisieprogramma’s en teletekst van een aantal verschillende Nederlandse landelijke en regionale omroepen bekijken.

NLTVmee.com
Na het nemen van een maand- of jaarabonnement kun je via deze website de volgende Nederlandse televisiezenders live bekijken via je pc, laptop of iPad: Nederland 1, Nederland 2, Nederland 3, RTL 4, RTL 5, SBS 6 & RTL 7.

Oude programma’s bekijken

Uitzending gemist
Een uitgebreide website waarop alle reeds uitgezonden televisie- en radioprogramma’s van de publieke omroepen zijn terug te kijken en te luisteren. Daarnaast zijn alle radio-uitzendingen en de televisieprogramma’s van Nederland 24 live te volgen. De website biedt uitgebreide zoekfunctionaliteit en heeft bovendien een online televisie- en radiogids. Ook als app voor iPad, iPhone en iPod beschikbaar, echter alleen te downloaden als je een Nederlands App Store account hebt.

Herhaling.nl
Overzichtelijke website met alle televisiekanalen en bijbehorende programma’s op een rijtje. Ook met buitenlands App Store account te downloaden als app voor iPad, iPhone en iPod.

TV Blik
Op deze website kun je naast alle reeds uitgezonden televisieprogramma’s van de publieke omroepen ook programma’s van Nederlandse commerciële omroepen terugkijken. Elke dag wordt op de voorpagina de top 5 van de meest bekeken programma’s getoond, daarnaast kun je ook zoeken op programmatitel, genre, personen en omroep.

Holland Docu
Website die geheel gewijd is aan Nederlandse documentaires en (oudere) tv-series. Registratie is gratis, daarna kun je films en documentaires al dan niet tegen betaling huren.

Ximon
Online speelfilms, televisieseries en documentaires kijken, zowel Nederlandstalig als anderstalig met Nederlandse ondertiteling. Je kunt films zoeken op o.a. titel, genre en naam regisseur. Voor het bekijken van films moet betaald worden, maar elke week biedt Ximon ook een gratis film aan die vaak het kijken waard is.

Kijk 65V
Op deze website kun je naar oude programma’s van SBS6, Net5 en Veronica kijken. Daarnaast kun je op deze site tegen betaling programma’s  en films bekijken die nog niet zijn uitgezonden.

NOS
Het laatste NOS journaal kan via de website van de NOS worden teruggekeken. Daarnaast worden er via deze website ook regelmatig belangrijke sportwedstrijden live uitgezonden. Alle radiozenders van de NOS zijn live te beluisteren (via tabblad Radio).

Kijk Gratis TV
Via deze website kun je de meest recente Nederlandse televisieprogramma’s bekijken die zijn uitgezonden door zowel publieke als commerciële omroepen. Voor het terugkijken van oudere programma’s wordt je doorverwezen naar de website van de betreffende omroep. Het leuke aan deze website is dat je hier ook de laatste televisie-uitzendingen van regionale omroepen en weerkanalen (van o.a. België en Frankrijk) kan bekijken.

Heb ik iets gemist
Via deze website kun je Nederlandse televisieprogramma’s bekijken die zijn uitgezonden door zowel publieke als commerciële omroepen. Programma’s kunnen worden gezocht op omroep, genre en titel.

Online televisiegidsen

TV gids
Een online televisiegids met uitgebreide zoekmogelijkheden. Tevens filteren mogelijk op o.a. zender, genre en kijkwijzer.

BVN
Een handige online televisiegids waarin alle BVN-programma’s overzichtelijk staan vermeld. Helaas kun je via deze website geen BVN-programma’s live bekijken.

Mis je nog een interessant televisie- of radiostation in deze lijst? Laat het ons dan weten!

%d bloggers liken dit: