heimwee.info

… powered by Holland at Home

Prikbord

Heb je tips, ideeën, verhalen of andere dingen die je wil delen met andere geëmigreerde landgenoten? Plaats dan een berichtje op onderstaand prikbord!

60 reacties op “Prikbord

 1. Marian Prast
  29/07/2017

  Return to your roots: a sentimental journey around Holland.

  Do you think you know of people who would be interested in the opportunity to visit Holland, see some of the most famous sites in the country in combination with a visit to the place their family originally came from?

  My name is Marian.
  I was born in Sydney but my parents returned to Holland when I was still young.
  I have grown up in Holland where I work as a social worker. Next year I hope to retire and then find the time to realize a plan I have had for years now: to enable Australian people with a Dutch heritage to visit Holland, show them around and tell them about how Holland has changed since they left.

  I have shown Holland to relatives from Australia and New Zealand and found them very interested in the recent developments in our country.
  I speak both English and Dutch.

  I would like to offer an 18-21 days trip, visiting Amsterdam, Rotterdam, Kinderdijk (the 17 windmills), the Open Air Museum (where Holland is shown like it looked in the 1950’s) and other highlights in Holland, travelling in a small group (2-6 persons), in a comfortable car or mini-van, staying at nice hotels.

  When I would know where my guests came from originally I would include a visit to this area as well.

  To start with, I would offer this trip twice a year, starting in 2018, during the Spring (May, early June) and Summer (late August, early September).
  I intend to start on a small scale, providing as much personal comfort to the travellers as I can.

  Kind regards,
  Marian

 2. Peter L
  19/05/2017

  Het sterfft van de spammers op dit prikbord.

 3. Ivana Lerch
  11/02/2017

  Hallo allemaal, ik woon al weer 24 jaar in beieren, ten oosten van münchen. Ik ben voor mezelf begonnen met de inkoop en verkoop van nederlandse kaas. Ik verkoop aan partikulieren en bedrijven. Ik kan elke nederlandse kaas leveren die gewenst is. Neem kontakt met mij op, of bezoek mijn homepage!!!
  Ivana Lerch

 4. edwin
  02/09/2015

  Hoi,

  ik heb een vraagje, mijn dochter woont voor een paar maanden in de buurt van New Norway en wij zijn eigenlijk op zoek naar Nederlanders die in de buurt wonen?

  Wij horen graag.

  Alvast Bedankt Edwin

 5. Phai Ramphai
  27/07/2015

  Ik ben begonnen met een blog te schrijven over je zelf beschermen op het internet dit kan mbv een VPN, echter met deze applicatie kan je nog veel meer dan jezelf beschermen. Je kan ook naar TV zenders kijken wanneer je niet in dat land bent bijv. NPO, RTL XL maar ook BCC met hun iPlayer. Lees bijvoorbeeld http://www.debestevpn.nl/nederlands-tv-kijken-in-buitenland-vpn/ of bezoek mijn blog http://www.debesteVPN.nl.

  Je mag mij ook gewoon vragen stellen wanneer je specifieke problemen hebt. Ik heb graag!

 6. Marjolein
  13/06/2015

  Hallo allemaal, ik kijk al sinds een halfjaar IPTV vanuit Zwitserland. Ik heb alle Nederlandse kanalen en het werkt probleemloos. Wat te gek is dat ik 7 dagen alle NL kanalen probleemloos terug kan kijken. Het bedrijf http://www.smitnetwork.ch/iptv_nl.html levert het. Echt een aanbeveling als je probleemloos de NL kanalen wilt kijken zonder schotel of ingewikkelde SAT apparatuur. Groetjes, Marjolein

 7. Dave
  04/03/2015

  Ik kan sinds 3 dagen vanuit Spanje Nederlandse tv kijken zonder een schotel, enkel met een internet verbinding. Heb nu alle zenders, voetbal, films etc. Perfect en prima betaalbaar. Ik was bang dat het beeld niet mooi zou zijn zoals het soms via die VPN servers zou gaan maar verbazingwekkend genoeg is het perfect. Met dit kastje kan ik nu zelfs de nieuwste films en series kijken wanneer ik maar wil en kan zelfs internet of youtube kijken via de tv. had dit eerder moeten weten en ben er dus ook heel blij mee. Heb het via deze site besteld nadat ik een demo had gezien in Rojales- Spanje.

  http://expatinternet-tv.com/

  Groet,

  Dave

 8. Hello Goodbye
  02/03/2015

  Hello Goodbye

  Een nieuw seizoen van Hello Goodbye komt er aan!
  Dit najaar gaat Joris Linssen samen met Yvon Jaspers op zoek naar mooie en ontroerende verhalen op Schiphol. Verhalen over hereniging afscheid, verdriet en blijdschap.

  Nieuw dit seizoen is dat we één verhaal van twee kanten zullen belichten: we horen het verhaal van degene die op Schiphol op zijn dierbare wacht maar ook van degene die aankomt. In tegenstelling tot andere verhalen, kunnen we dit tweezijdige verhaal niet zo maar op Schiphol vinden.

  Ben of ken je iemand die binnenkort terugkeert naar Nederland na een langdurig verblijf in het buitenland? Of sta je op het punt om herenigd te worden met je geliefde en/of familie? Neem dan contact op met de redactie van Hello Goodbye en deel je verhaal.

  Mail: hellogoodbye@blazhoffski.nl
  Tel: +31 (0)20 301 84 50.

 9. Luce
  19/09/2014

  Weet iemand misschien waar je Indische producten zoals ketjap kan kopen in Schotland? Alvast bedankt voor de info!

 10. Realist
  30/08/2014

  Ik woon al 14 jaar in Thailand en wat eten en drinken betreft mis ik niets.Bijna alles is hier verkrijgbaar en wat niet te koop is laat ik opsturen of vraag iemand of hij het mee wil brengen voor me.Wat ik wel mis is dat er iemand zo rond 19.00 uur even aankomt om een kopje koffie of een biertje te drinken,het even aankomen is na 17.00 uur afgelopen,iedereen is op zich zelf,gaat uit eten,of naar een bar,maar de meeste Nederlanders blijven thuis.Realist

 11. Stef Smulders
  08/07/2014

  Voor iedereen die gek is op Ik Vertrek en benieuwd is naar de verhalen van emigranten is er nu het boek Italiaanse Toestanden – Leven en overleven in Italie met korte humoristische verhalen over ons vertrek naar Italie en onze belevenissen. Zie de presentatiepagina http://italiaanse-toestanden.duepadroni.it voor leesfragmenten (de eerste hoofdstukken), lezersreacties en bestelinfo.

 12. Esther
  13/06/2014

  Misschien handig om mijn emailadres erbij te zetten 🙂

  egroenendaal57@gmail.com

 13. Esther
  13/06/2014

  Hallo.

  Ik weet niet of ik hier op de goede plaats ben. Ik ben op zoek naar penpals rond mijn leefdtijd. Sinds mijn jeugd heb ik al penvriendinnen gehad, sommige met een jarenlang contact. Maar door werk, huwelijk, kinderen opvoeden zijn er contacten vewatert. Inmiddels wat ouder, meer tijd lijkt het mij leuk om deze hobby weer op te pakken.
  Ik ben een vrouw, 59 jaar oud of jong, getrouwd. Ik doe wat vrijwilligerswerk, taalcoach en koffieschenken in een verzorgingingshuis. Ik heb veel interesses/hobbies, koken, bakken, lezen, tuinieren, wandelen, borduren, breien, 3d kaarten maken. Ook vind ik andere culturen erg interessant.
  Ik ben er niet op uit om ergens een goedkope vakantie te houden, maar gewoon gezellig via mail of brief met elkaar “kletsen” over allerlei dingen die je bezig houden . Ik woon in Nederland.
  Ik hoop dat er mensen zijn die dit aanspreekt en mij een berichtje sturen.

  Vriendelijk groetjes
  Esther

 14. Ton
  06/06/2014

  Join the new Facebook Group – Dutch Living Abroad

  • dennis
   29/07/2014

   heb geprobeerd, maar zegt dat deze groep niet bestaat, wat doe ik verkeerd?

 15. Eveline
  06/05/2014

  beste Hollandathome, bedankt voor de reactie.Afgelopen tijd heb ik geprobeerd nederlandstalige programma’s zoals het journaal, gespreksprogramma’s, etc (nl 1, 2 en 3) te bekijken in Belgie maar krijg toch de melding over geografische beperkingen. MIjn ervaring is dus dat de restricties juist ook voor nl. talige programma’s gelden. misschien doe ik iets fout?

  • hollandathome
   07/05/2014

   Beste Eveline,
   Misschien staat je ip-adres niet als Belgisch geregistreerd? Je kunt in dat geval contact opnemen met je internet-provider om dit probleem op te lossen.
   groeten Holland at Home

  • Anneke
   02/06/2014

   Ook in Canada kunnen we het niet zien Zelfde melding

  • hollandathome
   03/06/2014

   Beste Eveline en Anneke, via Uitzending Gemist zou je de meeste Nederlandse producties (incl. het journaal) gewoon moeten kunnen bekijken, of lukt dat ook niet? Live tv kijken is inderdaad niet mogelijk, tenzij je streamt via een Nederlands ip-adres….

   • dennis
    29/07/2014

    brazilie zelfde melding, je kunt wel stukjes bekijken via youtube

 16. Eveline Vlug
  26/04/2014

  Hallo,

  Vraagje: op uw website lees ik dat het mogelijk isj om in ’t buitenland nl tv te kijekn zonder satteliet. maar als ik de links open krijg ik steeds eenmelding dat kijken naar de uitzendingen niet toegestaan is vanwege geografische restricties.

  Hetlijkt er dus op dat online tv kijken in het buitenland hier (belgie) niet werkt. Doe ik iets verkeerd? is er iets veranderd?

  • hollandathome
   06/05/2014

   Beste Eveline,

   De restricties die je noemt gelden vrijwel alleen voor niet-Nederlandse producties, je kunt dus wel gewoon het Nederlandse journaal, Nederlandse soaps, documentaires, spelletjesprogramma’s etc. bekijken.

   Veel kijkplezier!

 17. GaryY
  25/04/2014

  U woont in Canada en merkt dat uw ouders, woonachtig in Nederland, het grip op hun leven aan het verlezen zijn. Zij hebben hulp nodig maar u weet niet hoe u een en ander best kan aanpakken en omdat u in Canada woont, kunt u de hulp ook niet zelf regelen. Hoe lost u dit op?

  Wijontzorgen kan u helpen en regelt alles wat nodig is. Persoonlijke dienstverlening. Uw wensen staan centraal. Hulp en zorg op maat.

  Zie http://www.wijontzorgen.nl voor meer informatie en neem gerust contact op.

  Ontzorgen, daar is Wijontzorgen voor!

 18. Cees Geuze
  28/03/2014

  Spoorloos, vermist of gewoon op zoek naar iemand die u uit het oog bent verloren? De nieuwe website Xonnext helpt u graag verder.

  De bedoeling is dat leden van Xonnext u gaan helpen bij het zoeken en daarover met u kunnen communiceren via Xonnext.

  Doe mee. Plaats uw Oproep ook op Xonnext. Het is gratis..!

 19. V. Rooijakkers
  26/03/2014

  Ben je misschien op zoek naar een gesprek met een psycholoog in het Nederlands? Dat kan.

  Via mijn website kun je in het Nederlands met een psycholoog mailen. Ook bellen is mogelijk. Binnenkort gaan we ook skypen.

  Soms kan het wel eens fijn zijn om in het Nederlands met een professional te praten of professionele adviezen te krijgen.

  Dat kan dan via : http://www.halocline.nl

  Met vriendelijke groet,

  Vivian

 20. Desirée
  01/12/2013

  Zijn er nog jonge Nederlandse emigranten in de Niagara Region in Canada…? Zo ja, dan is het misschien wel leuk om een keer op onze koffieochtend te komen. Iedere 3e Woensdag van de maand in de Pen Centre (in de foodcourt) tussen 10.00 en 12.00.

 21. HET IS HIER FANTASTISCH, maar nu even niet….

  Uitgezonden worden naar het buitenland gaat samen met allerlei verwachtingen: veranderingen in het leven, nieuwe mogelijkheden voor je gezin en een kans om iets van de wereld te zien. Kortom, het is mooi om expat te zijn.

  Toch is het niet altijd makkelijk om expat te zijn, vooral niet als partner. Er zullen veranderingen en opofferingen van je gevraagd worden, soms meer dan je lief is.

  We kennen dit gevoel: we zijn zelf expats. WorldSupport biedt online steun om je te helpen om te gaan met de veranderingen in je leven. Ons doel is om jou te helpen een succes te maken van je tijd als expat.

  Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

  We wensen je een fantastische tijd toe, waar je ook naartoe gaat!

  http://www.worldsupport.biz

 22. Holland
  09/10/2013

  jeroen,

  op de site http://www.kroescroquettes.ca kan je precies terugvinden waar ze verkrijbaar zijn.

 23. Ruud
  08/10/2013

  Geachte Heimee.info

  Voor alle Nederlanders die in het buitenland alle NL TV en radio zenders willen ontvangen en opnemen kunnen sinds twee jaar bij ons terecht (www.tv4xpats.nl). Ik kon op jullie website geen andere email of contact informatie vinden. Iedereen kan gratis 4 dagen testen.

  Met vriendelijke groet,

  Ruud

 24. Bernadette
  01/07/2013

  heb eigenlijk een nieuw bericht
  wij zijn namelijk op zoek naar een goede tip om te beginnen bij het zoeken naar een leuke school in NYC. Voorlopig alleen bekend is het werk adres, nl Hunter College.
  Wie kan ons een tip geven voor contacten, forum,
  vast bedankt
  Bernadette

 25. Vanessa van Koppen
  11/06/2013

  Heimwee naar de Nederlandse feestdagen en hun gerechten? Ik heb een website http://www.sacrecuisine.nl. Daarop plaats ik recepten voor de feestdagen en hun verhaal erachter. Waarom Sinterklaas in Spanje woont bijvoorbeeld. Hoe je een kerststol moet maken, maar ook waar de stol vandaan komt en wat hij symboliseert. Veel kijk- en kookplezier!

  Vanessa van Koppen
  http://www.sacrecuisine.nl

 26. J S van Eenennaam
  21/05/2013

  Nederlandse kraamzorg bij u thuis!

  In uw eigen taal en volgens uw eigen culturele normen leren hoe uw baby verzorgd moet worden en zelf goed herstellen van de bevalling, dat kan bij u thuis, ongeacht waar u woont.
  Jolanda van Eennennaam en Nel Visser, beiden ruime ervaring in de kraamzorg, werken nauw samen en reizen de hele wereld over om vrouwen in uw situatie een goede start te laten maken wanneer hun leven zo’n belangrijke verandering ondergaat.
  In uw eigen huis kunt u rekenen op het volgende:
  • Controle van de fysieke conditie van moeder en kind
  • Adviezen m.b.t. de borstvoeding
  • Controle van de psychische conditie van moeder
  • Zorg voor partner en andere kinderen
  • Adviezen over de verzorging van een pasgeborene
  • Zorg voor het huishouden
  • Zorg voor de maaltijden
  Kenmerkend is hun persoonlijke stijl en enorme inzet om deze week tot een feest te maken.
  Flexibiliteit en respect voor uw levensstijl en normen zijn een belangrijk onderdeel van hun deskundige zorg. Zij beheersen de Engelse en Franse taal goed genoeg om met een buitenlandse partner te communiceren.
  Kijk voor meer informatie en inschrijving op de websites:

  http://www.embrasse-zorg.nl of http://www.kraamzorg-nl.nl

 27. Zo kom je nog eens ergens toe als je in het buitenland zit. Deze site heb ik net ontdekt. Ik ben voor 4 weken met mijn man mee, die werkt in Donghae in Zuid Korea. Als bezige bij (in Nederland heb ik een eigen praktijk) is het wel wennen om nu “niets” te hoeven doen. Als het hier bevalt zal ik in de toekomst vaker met hem mee gaan. Ik mis mijn praktijk en omdat ik on line kan werken en via Skype heb ik bedacht, dat ik mezelf op deze site kan presenteren. Hierbij nodig ik je uit een kijkje te nemen op mijn website http://www.foetoejepi.nl. Ik ben natuurgeneeskundig therapeute en ben je graag van dienst.

 28. Nadine
  02/05/2013

  Hallo allemaal,

  In juni ga ik naar Vancouver omdat mijn vriend daar woont. Omdat ik een wereldreis aan het maken ben, zou ik in de zomer graag wat bij verdienen als oppas. Ik vroeg me af of er misschien Nederlandse gezinnen zijn die graag een Nederlandse oppas zouden hebben of misschien weten hoe ik het beste naar (al dan niet Nederlandse) families op zoek kan gaan.

  Dank je wel, Nadine

  • Jetty
   28/05/2013

   Hallo Nadine, ik kreeg je link via Julliet van ’t Hul doorgezonden. Ik woon in Maple Ridge, een uur bij Vancouver vandaan. Zelf hebben wij helaas op dit moment geen ruimte om iemand in te huren als oppas. Maar wel een paar vragen voor je zodat ik misschien wat voor je na kan vragen. Hoe lang kom je? Waar ga je naar toe en is het af en toe iets wat je zoekt, of gedurende de dagen? Wat verwacht je financieel? Ik ken een paar “live in nanny’s” hier die maar CAD 400.- per maand krijgen plus inwoning, maar in de stad zal dat op 800.- en 1000.- liggen denk ik en niet inwonend geloof ik. Maar dan heb je een idee. Maar ook dat is full time. Verder kan ik nog wat navraag doen als je wilt, maar dan hoor ik graag van je waar je heen gaat en ik zal vragen wat voor websites die kennisen gebruiken om hier als au pair te komen. Bereid je voor, Vancouver is duur. Maar zeer de moeite waard. Maar ik neem aan dat je dat allemaal al wist van je vriend! ☺

   Groetjes,

   Jetty

   • tonniedejong@hotmail.com
    10/02/2014

    Hallo Jetty,
    Ben een beetje aan het kijken hier op internet voor mijn zoon.(29)is geboren in canada dus heeft een Canadees paspoort en denkt er nu over om naar canada te verhuizen .hij zoekt iets in de outdoor zoals een fishing logde ofzo weet jij mischien waar hij moet beginnen?hij is alleen dus geen gezin dat meegaat dus als je nog tips hebt zou super zijn alvast bedankt. tonniedejong@hotmail.com

 29. mieke
  10/04/2013

  Hallo, ik woon in London en heeft iemand een idee waar Nederlanders ontmoeten op 30 april . Zou graag dit delen met anderen mensen, groetjes Mieke

 30. jannijenhuis
  08/04/2013

  Ga voor een kort verhaal/column naar http://www.jannijenhuis.wordpress.com

 31. Marloes Tervoort
  28/03/2013

  Hallo allemaal! ik schrijf voor het weekblad Margriet een artikel over Heimwee. Nu zou ik daarin ook graag iemand aan het woord laten die in het buitenland woont en last van heimwee heeft gehad, maar daar op een bepaalde manier ‘overheen’ gekomen is. Het is zonder foto en mag eventueel onder een andere naam. Reacties kunnen naar: marloes@marloestervoort.nl. Er is enige haast bij, ik zou het interview graag ergens in de week van 2-5 april doen. Dank & groet, Marloes.

  • Anne Mieke Notenboom
   21/06/2013

   Hallo Marloes,jammer dat ik je mailtje nu pas gelezen heb!Mijn naam is Anne Mieke Notenboom,ik woon aan de Bloemen Riviera (San Remo)sinds 1972, (57 jaar jong) werk al zo’n 30 jaar als gids.Zeker behoorlijk wat heimwee af en toe!! Maar ik mis het meeste mijn bitterballen, kroketjes,nassi en bhami heerlijk!!Ik ga nu een bar beginnen en zou dolgraag dit op de kliene menu kaart willen,daar was ik nu mee bezig om te kijken of dit mogelijk is!!!
   Vriendelijke groet,
   Anne Mieke Notenboom
   0039 335 364730 mobiel
   0039 0183 651518 huis tel na 20 uur

 32. Bertus van den Hof
  22/02/2013

  Het Internationaal Klompenmuseum in Eelde (dr.) Bezit de belangrijkste en 1 van de grootste collcties klompen van de wereld. Het museum bezit meer dan 2.300 paar klompen uit ruim 40 landen. De klomp komt van oorsprong uit Frankrijk en niet uit Nederland. Kijk op http://www.klompenmuseum.nl

 33. Herman
  21/01/2013

  In het buitenland wonende 50-plussers kunnen terecht op de website http://www.50plusplein.nl voor nieuws en informatie vanuit Nederland.

 34. lijn 1
  21/01/2013

  Voor een uitzending op Radio 1 zoeken wij mensen die naar het buitenland emigreren. Vertrekt u binnenkort naar een ander land? Kunt u dan contact opnemen met de redactie: lijn1@ntr.nl

 35. jannijenhuis
  13/01/2013

  Ga voor korte verhalen/columns + fotoboek naar http://www.jannijenhuis.nl
  Ik wens u veel lees- en kijkplezier!

 36. Peet Quintus
  06/12/2012

  Ik ben een Nederlandse kunstenares en heb zelf ook in het buitenland gewoond. Nu weer terug in Nederland maakt ik schilderijen op echt, origineel zeil afkomstig van molens in Nederland. Deze zeilen hebben 20 tot 30 jaar dienst gedaan op de molen en ik maak er Typical Dutch Art van. Dus onze Nederlandse cultuur, tradities en gebruiken zijn voor mij een uitdagend onderwerp voor zowel grote als kleine olieverf schilderijen op molenzeil. Vele van mijn werken zijn al in het buitenland terecht gekomen dus als je nog mooie Hollandse kunst zoek kijk dan eens op http://www.typicaldutchart.nl

 37. Voor de nieuwe seizoenen van de Net5-programma’s Grenzeloos Verliefd en Buitenlandse Bruiloft zijn we op zoek naar Nederlanders met een buitenlandse partner die 1) met zijn/haar buitenlandse partner terugkeert naar Nederland om daar een bestaan op te bouwen, 2) die zelf gaat emigreren naar het buitenland om bij zijn/haar liefde te kunnen zijn of 3) op traditionele wijze in het buitenland in het huwelijksbootje zullen stappen.

  Neem jij binnenkort één van deze grote stappen en lijkt het je leuk om een prachtige documentaire over te houden aan deze gebeurtenis? Stuur dan een email, ook voor meer informatie, naar aanmeldingen@snpmedia.

 38. Lisette Brouwer
  24/10/2012

  Voor een nieuw KRO-programma zoekt de KRO i.s.m. producent SNP Media Nederlandse singles in het buitenland die samen met ons op zoek willen naar de ideale partner.
  Woon en werk je in het buitenland én ben je single of ken je iemand die je hiermee wilt verrassen? Vul dan nu het aanmeldingsformulier in via http://www.kro.nl/programmas/oproepen en dan nemen wij contact met je op. Voor vragen kun je mailen naar Lisette.Brouwer@snpmedia.nl

 39. Lil
  21/10/2012

  Ik ga binnenkort naar Portugal emigreren. Weet iemand waar kan ik tweedehands spullen in Portugal kopen? Ik ga in de beurt van Lissabon wonen.

 40. Wil je als Nederlander in het buitenland luisteren naar je favoriete boeken? Ga dan eens naar http://www.luisterrijk.nl, want daar vind je bijna 1500 gesproken boeken voor volwassenen en kinderen, maar ook hoorcolleges en hoorspelen van Nederlandse boden. Veel boeken worden voorgelezen door de schrijver zelf. Downloaden in mp3, afrekenen oa met creditcard en Paypal.
  http://www.luisterrijk.nl?ac=hw64

 41. Anna
  05/06/2012

  Stuur al je bezoek voordat ze komen een ‘boodschappenlijstje’. Op mijn lijstje staan altijd Nederlandse literatuurboeken en tijdschriften. 🙂

 42. Danielle
  04/06/2012

  Tip: neem je Hollandse fiets met kinderzitje mee als je gaat emigreren. Ik heb hier in Italië altijd veel bekijks met mijn zoontje achterop, en niets rijdt natuurlijk zo lekker als je eigen vertrouwde fiets. Van die typische Hollandse fietstassen zijn trouwens ook heel handig.

 43. Jeroen
  04/06/2012

  Ik woon in Canada (Markham, Ontario) en vroeg me af of iemand weet waar je hier bitterballen kan kopen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: