heimwee.info

… powered by Holland at Home

Typisch Hollands: dit mis ik nou het meest…

Wat mis jíj nou het meest van Nederland? Vertel het hier en ontdek waar anderen het meest naar verlangen…

263 reacties op “Typisch Hollands: dit mis ik nou het meest…

 1. EHIS PRIME ROSE COMPANY
  21/01/2018

  Ik ben een particuliere geldschieter, ik bied een hypotheek aan bij 2% dit is een legitiem bedrijf met eer en onderscheid, wij staan klaar om u te helpen bij elk financieel probleem dat u ons biedt. Wij bieden u alle soorten hypotheken dus als u geïnteresseerd bent in deze hypotheekaanbieding vriendelijk contact met ons op via e-mail: (infoloan.72gmail.com)

 2. Mari
  16/03/2017

  Heeft u Jesaja 52:13-15 gelezen Mariëlla?

 3. Mariella
  16/03/2017

  Hallo, Mijn naam is Mariella,als het is met groot genoegen dat ik wens te helpen. Bijna 20 jaar ben ik begonnen met het proces van de internationale financiële sector op alle niveaus. Ik richt deze boodschap aan individuen, arm, of zij die in nood van een lening voor hun ladingen bepaalde anders. Wat ik doe in de volgende gebieden: – leningen financiële – Lening vastgoed – Belegging-Lening – Auto Lening – Consolidatie van de Schuld – de Overname van het krediet – persoonlijke Lening.€ 5000 en € 2.000.000 keer als je gemotiveerd bent en als je het echt nodig hebben, aarzel dan niet om contact met mij op voor meer informatie, mijn e-mail adres electrónico:mariellachariet@gmail.com.
  Mijn rente is 2% per jaar.
  Dank u en God zegene

  • irene
   16/03/2017

   Crikey, dit klinkt als een van die Nigeriaanse oplichtings organisaties.

   • Anneloes
    30/12/2017

    Hahahaha. Denk dat ik vast en zeker nooit geen gebruik ga maken van Mariella services. Alle alarmen gaan af in mijn hoofd.

  • Majed Saraydeen
   19/05/2017

   prachtig

  • HENK VAN VERSENDAAL
   30/10/2017

   IK HEB EEN MELKVEE BEDRIJF IN URUQUAY EN ZOEK EEN OVERBRUGGINGS KREDIET VAN€50000,-

 4. Danny
  05/03/2017

  Wat ik mis in Amerika
  *Drop
  *Pindakaas.. Dus niet die pindaboter zooi
  *Mayonaise… Niet die zoute bende die ze in Amerika mayo noemen.
  *Milde winters en zomers
  *Democratie
  *Korte afstanden
  *Familie

  • Diane Moore
   28/12/2017

   Koop organic peanut butter, het is heel anders dan de troep merken zoals Jif, enz. Mayonnaise kan je makkellijk zelf maken. Drop en andere Nederlands dingen kan je makkelijk online kopen, en Cost Plus Imports heeft verschillende soorten drop, hagelslag, stroopwafels, speculaas, enz.

  • Jazmine
   10/02/2018

   Wat ik mis in Amerika
   – Down to earth mentaliteit en bescheidenheid
   – Ambitie (ik woon in een staat waar ze dat niet echt kennen)
   – Ook korte afstanden
   – Familie en vrienden
   – Lekkere aardappelen en gezondere voeding

 5. Peter
  21/02/2017

  Ik woon sinds November 2016 woon ik in de Filipijnen. Sinds 1986 kwam ik hier heel vaak op vakantie en heb ook een Filipijnse vrouw. Na een tijdje was mijn wens om hier voor vast te wonen. Dit is mij dus ook gelukt. Het slechte klimaat van Nederland mis ik echt niet. Alleen een frietje goelash. Maar toch buiten dit mis ik Nederland. Onbegrijpelijk. Want elke keer als ik in de Filipijnen op vakantie was. Eou ik nooit terug naar Nederland. En nu ik voor vast in de Filipijnen ben wil ik heel graag terug naar Nederland. Ben ik gek of zo?

  • aukdokter
   29/09/2017

   Nee Peter natuurlijk ben je niet gek.Ik woon nu al vanaf 1971 in Israel, en ik mis familie en vrienden, die absolute schoonheid van licht groene bomen de wind de regen en gewoon men moers taal :o)

 6. Jan Smalheer
  17/02/2017

  Zo grappig dat vele mensen het (slechte) Nederlandse weer missen. Nou ik dus niet hoor. Ik ben al 17 jaren weg uit Nederland en woon in Centraal Peru. Na 4 jaren in de hoofdstad te hebben gewoond ging ik daar weg. Al 13 jaar woon ik in een klein stadje en tja…. ik ben dus wel de enige Nederlander. Wat ik dus nu zo mis is het Nederlands praten, en ook vooral het eten en drinken. Een moord voor een kroket of erwtensoep, om maar niet spreken over drop, pindakaas, hagelslag, hachee en een patatje pindasaus. Verder mis ik enorm: goede TV programma’s en natuurlijk Nederlandstalige muziek en boeken. Gelukkig heb ik nu een internetaansluiting en ben ik begonnen om weer Nederlandse films te kijken.

  • jan.
   05/07/2017

   dag jan,
   heb je mijn mail ook gekregen.ik woon zelf in ecuador en wil ook graag met je nederlands praten.mvrg.jan sluiter.

   • Jan Sluiter
    06/11/2017

    HALLO MARY ,WAAR WONEN JULLIE EN WAT IS HET ADRES ,DAN KUNNEN WIJ EENS KENIS MAKEN.JAN SLUITER.

    • Jan Sluiter
     26/12/2017

     hallo mary,
     wij wonen in quinche en hebben ook weinig contackt,zal het leuk vinden als wij elkaar kunnen ontmoeten.mvr.jan sluiter.

 7. Marjo
  24/11/2016

  Iemand een lekker bakkie pleur met een klef plakje cake of saucijzen broodje?

 8. christina den ouden
  17/11/2016

  ik woon in spanje,heerlyk elke dag zon en dat is goed voor je humor. ik wil niet meer naar holland

  • co
   24/11/2016

   En als je hollandse gezelligheid zoekt vind je die gewoon hier op deze site …lol

   • co
    24/11/2016

    zaalig toch…

    • co
     24/11/2016

     open gesprekken, lekker nuchter , mooi om te lezen ….om van te leren…leuk!! merci allemaal !!!

     • co
      24/11/2016

      En het mooie is : Dat je over de hele wereld de Hollanders kan vinden hihi en die dan weer mensen beinvloeden met hun nuchtere kijk en gezelligheid en durven praten…. Ik heb al veel mensen rond mij er beter door zien worden en complimenten gekregen …. ik leer van hun zij leren van mij…. miss gaat de wereld dan toch nog ne mooiere bol worden voor iedereen… blijven mixen zou ik zeggen …

  • Diana Moore
   31/01/2017

   Maar Spanje is een gezellig land! Ik heb er 8 jaar gewoond, in Marbella. Waar woon jij? Ik heb echt genoten van mijn tijd daar, en mis het nog. Ik woon nu in Arizona.

 9. Mr Fredrick
  12/11/2016

  Bent u op zoek naar een zakelijke lening? persoonlijke lening, lening huis, auto lening, student lening, schuld consolidatie lening, ongedekte leningen, risicokapitaal, enz .. Of heb je geweigerd een lening door een bank of een financiële instelling om welke reden. We zijn particuliere kredietverstrekkers, de kredietverlening aan bedrijven en particulieren in een lage en betaalbare rente van 2% rente. Indien u interesse? Neem contact met ons vandaag op (fredrickpetersonloan@gmail.com) en krijg je lening vandaag
  Met vriendelijke groet,
  Fredrick Peterson investering Team

  • Mientje Kay
   12/11/2016

   Ik vind dat deze post hier niet op zijn plaats is. Vooral vanwege de slechte reputatie van zgn QUICK LOAN firmas die ontzettend hoge rente vragen. Foei!

   • Helen McDowell
    13/11/2016

    Ik ben het volkomen met Mientje eens!!!!!!

  • Marciano
   29/11/2016

   gmorgen waar kan ik meer informatie over uw bedrijf vinden?
   ik heb een paar vragen wat betreft mijn situatie

   Mvg Marciano Esajas

 10. Shirley
  07/11/2016

  wat wordt ik blij van deze site! ik woon nu 8 maanden in Johannesburg SA met mijn echtgenoot, 4 jarige zoon en ik ben 15 weken in verwachting van een dochter.
  wij zijn hier tijdelijk ivm met mans werk. (niet langer dan 4 jaar) I mis NL en vooral Amsterdam vreselijk. Ik had vooraf niet verwacht dat ik het weer zou missen. Maar de Nederlandse seizoenen zijn prachtig. we hadden een hittegolf hier in SA vorige week en het was in de nacht nog tegen de 30 graden. ik kan niet wennen aan de hitte. En de smerige, plakkerige kaas :(. Geen lekker vers brood. Ik mis een patatje oorlog 😦
  het is echt waar dat je niet weet hoe goed het ergens is totdat je er niet meer bent.
  Ik vlieg over een paar dagen naar Amsterdam om lekker familie te bezoeken. Daarna kan ik er vast weer tegen aan in het warme Johannesburg.

 11. Mary Margaret Ossevoort de Carrera.
  29/09/2016

  oke, het gaat hier eigenlijk helemaal niet zo heel erg prima!!! ik mis eigenlijk Holland veel meer als ik gedacht had, De taal Spaans is erg ingewikkeld en als ik wat wil vertellen blijf ik vaak midden in de zin steken omdat dan de goede woorden me ontbreken. Ook zijn ze hier gewend om elke dag soep en rijst te eten en dat komt me zo langzamerhand de keel uit, in principe vindt ik soep en rijst wel lekker maar niet iedere dag. En ze hebben hier ook heel weinig vleeswaren voor op brood en geen lekkere kaas. Qua het weer vindt ik het hier veel fijner en ik houd van de bergen en de mooie pleinen en alles maar voor het lekkere gevarieerde eten en de snoeperijen zou ik graag weer terug gaan naar Nederland en ik vindt het de grootste onzin dat snoep verboden is op te sturen, dit kan ik echt niet snappen!!!

  • jan.
   06/07/2017

   dag mary,
   ik begrijp je heelgoed.kunnen wij eens kenis met elkaar maken.ik woon in ascazubi.
   mvrg.jan sluiter.

  • Ferdy
   28/12/2017

   Ik woon al jaren in Madrid maar elke 4 weken ontvang ik een doos vol Ned. lekkernijen. En mijn vrouw werkt bij de HEMA hier in Madrid😉 dus pindakaas, stroopwafels, drop etc. is hier in huis volop aanwezig.

 12. Mary Margaret Ossevoort de Carrera.
  29/09/2016

  Hallo, ik ben een echte Nederlandse die nu meer dan een jaar in Ecuador (Zuid Amerika) woont. Het gaat hier prima maar ik heb maar een probleempje, Ik kreeg twee keer een pakket uit Nederland met lekkere dropjes en koekjes maar de douane heeft geschreven dat snoep eigenlijk verboden is om te versturen maar die zoete troep van hier lus ik absoluut niet en de koek is ook helemaal niet lekker. Wat kan ik hier aan doen, hoe kom ik anders aan mijn lekkere drop en mijn lekkere kokosrotsjes en speculaasjes die ik echt vreselijk mis???

  • antoinette
   30/09/2016

   Hola mary M.!O jee, heimwee…..Niets of weinig aan te doen , maar….kokosrotsjes kun jezelf maken en speculaasook. Laat ze uit nederland speculaas kruiden opsturen. Ja , drop is niet te vervangengen.. Ik woon 52 jaar in Colombia en mijn kinderen hebben jaren in Ecuador gewoond. Als je inQuito woont: daar zijn grote supermarkten, heel goed gesorteerd( tenminste 10 jaar geleden was dat zo)Broodbeleg kennen ze inderdaad bijna niet. Op die witte zachte kaas( voor ons zonder smaak)s strooide ik in het begin zout en komijnen zaadjes.
   Als je tijd hebt: kook zelf af en toe nederlands..Er is vanalles te krijgen.Het kost tijd om aan hun eten te wennen maar met een beetje fantasie kun je het aanpassen aan jouw smaak.Heb je de “humitas”al eens geprobeerd?
   En: doe een cursus spaans intensief voor buitenlanders . Daar kun je ook ervaringen en tips uitwisselen.Ik hoop dat je in of dichtbij een grote stad woont, dat maakt sommige dingen wat makkelijker.
   Wat voor een beroep heb je?? Kun je daarmee niet aan de slag??
   het is ook bekend dat na 1 jaar buitenland de heimwee soms meer toeslaat, dus maak je niet ongerust, het is vrij normaal!
   Drink een kop koffie en un abrazo de Antoinette.

   • Mary M. Ossevoort de Carrera
    09/10/2016

    Hartelijk bedankt Antoinette voor je reactie. Ik ben 63 jaar en met vervroegd pensioen, ik heb hier dus geen werk. Mijn man en ik hebben hier ook weinig vrienden , dus dat is ook best wel moeilijk. Ik ben wel blij met je reactie. Ik woon met mijn man een half uur (rijzen met de bus) van Quito vandaan dus ik ga daar op zoek naar een grote supermarkt of ik wat lekkere producten kan vinden.
    Een abrazo terug en een lieve groet uit Conocoto/Quito de Ecuador. ☺

    • Ellen
     31/10/2016

     Hej Mary, in Quito zit een nederlandse talenschool, misschien dat zij je kunnen helpen met taal en/of netwerk 🙂

    • jan.
     29/06/2017

     halo mary m.ik ben jan sluiter en won al 5jaar in ascazubi[ecuador] en wij hebben ook geen vrienden,misschien kunnen wij eens kennismaken met elkaar dat zou
     ik wel fijn vinden.

     • Jan Sluiter
      09/07/2017

      hallo mary waar wonen jullie in conocoto kunnen wij eens kennis met elkaar maken. mvrg.jan sluiter.

    • Jan Sluiter
     04/11/2017

     hallo mary wij wonen in quinche en hebben hier ook geen vrienden,als je het adres geeft dan kunnen wij jullie gaan opzoeken.mvrg.jan sluiter.

     • Jan Sluiter
      04/11/2017

      hallo mary wij wonen in quinche en hebben hier ook geen vrienden,als je het adres geeft dan kunnen wij jullie gaan opzoeken.mvrg.jan sluiter.

      • Jan Sluiter
       04/11/2017

       hallo mary,wij wonen in quinche en hebben ook hier geen vrienden als mij het adres stuurt dan kunnen wij jullie bezoeken.mvg.jan sluiter.

    • Jan Sluiter
     29/12/2017

     hello

   • antoinette
    09/10/2016

    Hola Mary M!
    Ondertussen heb ik mijn geheugen verfrist, en die grote supermarkten in quit heten: super max.Er zijn verschillende, in de “betere” buurten.Dus even zoeken waar je uit moet stappen als je per bus reist.
    Echte vrienden zijn schaars, maar met kennissen kom je ook een heel eind. Gezien je achternaam ben je getrouwd met een ecuatoriaan en heb je al die tijd in nederland gewoond? Nooit op bezoek geweest of voor vakantie in Ecuador??Het is een prachtig land en een vriendelijke bevolking( en veilig.. ).
    Ontdek het land met je man en nodig familie in nederland uit om te komen.Mijn man en ik reizen niet meer( ver)gezien onze leeftijd( 80 .. ja ja)maar mijn broer en zussen komen regelmatig.
    Dus: op naar Quito om inkopen te doen!
    Abrazo, Antoinette

    • Peter L
     10/05/2017

     IN Quito zit ook bakkerij/ cafe Jurgen met 4 vestigingen nu. Ze hebben er het misschine beste brood van Ecuador en appelflappen en krentebollen. De eigenaar is ene bakker ddie 20 jaar terug uit Nederland vetrok.

    • Hallo Mary ,,, wij zijn een paar jaar geleden op vakantie geweest in Quito , en met de boot naar de Galapagos Eilanden gevaren , prachtig , maar dat is wel wat anders dan daar wonen , ik zelf woon al 33 jaar in Engeland , en heb het daar naar mijn zin , kom regelmatig in Holland maar moet bekennen dat ik steeds vaker denk dat ik het wel fijn vind dat ik er niet meer woon , het veranderd heel veel , herken het niet zoals het was , en de TV programma’s vind ik uitgesproken slecht , veel gepraat !!!! En slecht en grof taalgebruik , waar ik mij heel erg aan stoor !!!!
     Het is in Engeland geen hemel op aarde ( waar wel ?? ) maar het is ,, mijn !! Holland niet meer .
     Dus Mary , maak het in je gedachten niet mooier dan het is , er is ook een ,, app ,, op het , Algemeen Dagblad , maak ik ook gebruik van ,
     , dan blijf een beetje op de hoogte van alles , ook is er een TV aansluititng ,, NVB , waar je Nederlandse progamma’s op kunt bekijken , doe ik vak hier ,, succes .
     Vriendelijke groeten Marry Butler -Hooijkaas , x

 13. Paul van den Hurk
  01/09/2016

  Hallo, ik woon al 11 jaar in het zuiden van de Filippijnen. Wat ik het meeste mis van Nederland is het weer. Hier is het altijd warm of heet weer. Altijd donker rond 6 uur in de avond. en licht om ongeveer 5 uur in de morgen. Zogezegd geen seizoenen. Mocht ik ooit een grote prijs in de staatsloterij winnen ga ik in ieder geval met mijn kinderen op vakantie in Nederland en ze willen dan ook mee trainen met Nederlandse jeugd voetballers wan zowel mijn dochter en zoon zijn gek op voetballen en de trainingen zijn hier niet zoals on Nederland. Om een beetje mijn verlangen naar Nederland te beteugelen maak ik dikwijls Nederlands eten en dat gaat er altijd in als KOEK. Je kunt niet altijd alle ingredienten te pakken krijgen mar daar is altijd wel een mouw aan te passen.

 14. guidovanbuuren
  21/07/2016

  Hallo allemaal,

  Bijna 20 jaar gelden naar de vs vertrokken voor stage, uiteindelijk 4 jaar gebleven maar ivm aflopen visa terug naar europa gekeerd.
  Heb nog altijd heimwee naar de states, de manier van leven, de ruimte, enthousiaste bevolking. Ik voelde me er helemaal thuis en heb nog nooit een moment heimwee naar Nederland gehad. We hopen ooit nog terug te kunnen, maar zonder klein fortuin om te investeren blijkt dat toch wel heel lastig. Tips zijn altijd welkom!

  • irene
   22/07/2016

   I feel your pain, he he… en het was in 1967 toen ik emigreerde veel gemakkelijker. Ik hoor vaak dat de Hollanders de “yanks” oppervlakkig vinden, en dat is ook waar in zekere mate. Vluchtige contacten vind ik echter wel leuk, en maken goed dat je nooit iets te maken hebt met mensen waarmee je gewoon even een half uur of zo wilt klessen over wat dan ook en die je dan vertellen dat volgens hun AGENDA, ze niet vrij zijn tot over drie maanden. Een ervan mijn volle nicht.. Talk about pretentious.

 15. Tuba
  26/03/2016

  Hoi allemaal,

  Ik woon sinds 2 jaar in Istanbul. Ik ben geboren en getogen in Nederland en heb een Turkse afkomst. Vier jaar geleden kwam ik naar Istanbul voor een stage en leerde ik mijn man kennen; mijn grote liefde en na 2 jaar emigreerde ik naar Turkije. Ik ben gelukkig met mijn man, tevreden met mijn leven in Istanbul en ik probeer te genieten hier, maar ik mis Nederland zo erg. Hoewel ik een Turkse afkomst heb, voel ik me zeker een Nederlander. Ik vind het zo fijn als ik op de toeristische locaties in Istanbul Nederlanders tegenkom en hun Nederlands hoor praten.

  Wat ik van Nederland mis, is het volgende: familie&vrienden, infrastructuur, huizen, fietsen, landschap, Nederlands (taal), Hema, Albert Heijn, Blokker, Kruidvat, V&D, Amsterdam, Johma oude kaassalade, Johma tonijnsalade, Johma selderiesalade, patatje oorlog, kroketten, kaas soufle, warme kaasbroodje, warme stroopwafel, amandelstaaf, oliebollen, haring, kibbeling, katjang pedis, liga, frisdranken zoals dubbelfriss… ja alles eigenlijk 🙂

  Istanbul is een mooi stad en in het begin had ik helemaal geen last van heimwee. na 2 jaar wonen zou ik nu graag weer terug naar Nederland willen. Naar mijn mening is Turkije leuk als vakantieland, maar niet om te wonen. Het is te druk hier in Istanbul, je wordt gek van het verkeer en alles is zo chaotisch, Naar een ander stad verhuizen is geen optie, want er is veel werkgelegenheid in Istanbul en ik heb een leuke baan waar ik met plezier werk. Ik heb hier ook vriendinnen die ook zijn geemigreerd en veel van hun hebben geen last van heimwee dus dan denk ik zo ben ik de enige die zo heimwee heeft! Als ik al deze teksten lees, zie ik dat ik niet de enige ben ( gelukkig maar:) )

  Nou beste Nederlanders, ik wens voor de mensen die terug willen keren veel succes en voor de mensen die dat niet gaan doen carpe diem xxx

  • nielshoogkamer
   27/03/2016

   Hoi Tuba, ik woon na vier jaar Amerika weer terug in een Nederlands dorp aan de kust. Ik denk dat het een verschil uitmaakt of je partner ook uit Nederland komt. Mijn vrouw is Amerikaanse en ik miste Nederland ook enorm. Maar veel Nederlandse echtparen in Amerika hadden nergens last van. Nu mist mijn vrouw Amerika.. Ik mis het absoluut niet. Hoop dat je wat vrienden vindt met Nederlandse achtergrond.

   • Tuba
    28/03/2016

    Hallo Niels, Bedankt voor je reactie! Je hebt gelijk, ik wil bijvoorbeeld heel graag Nederlands spreken thuis, maar mijn man houdt het na een paar woordjes op 🙂 Wij hebben geen Nederlandse zenders thuis en ik werk de hele dag dus ik hoor en spreek heel weinig Nederlands. Ik probeer wel uitzending gemist te kijken en naar skyradio te luisteren, maar heb door het werken niet zoveel vrije tijd over..
    Verder wil ik ook graag terugkeren naar Nederland voordat het te laat is. Ik heb alleen wel een beetje angst want je weet niet wat je te wachten staat. Ook weet ik niet of mijn man daar gelukkig zal zijn. Mijn man kan wel goed Engels spreken en hij is hoog opgeleid.Tja..ik wil het in ieder geval ook proberen in Nederland. Mocht het toch niet lukken dan komen we maar weer terug he..

    Heel veel groetjes vanuit Istanbul 🙂

    • irene
     22/07/2016

     Hallo Niels en Tuba… Ik denk dat een “vreemde” taal leren toch eigenlijk afhangt van de individu. Bv.: mijn man, born and raised in CA, leerde zichzelf, eerlijk waar, Duits en Deens te lezen en spreken vanwege zijn interesse in philosophie. Na dat wij elkaar vonden, leerde hij binnen de kortste keren basic Nederlands. Zeker niet perfect, maar genoeg om te begrijpen waar het over gaat. Hij heeft de grootste lol een nieuw woord te leren en zeker als het eigenlijk niet zo netjes is. Be playful, and engage your family and friends. De P woorden zijn vaak de meest lollige!

     • niels
      22/07/2016

      Hoi Irene. Zeker interesse in Kierkegaard vanwege het Deens? Uw man is zo te horen geen doorsnee Amerikaan.
      Het moet je ook liggen de taal, sommige mensen pakken het eerder op dan anderen. Voor mij hoort de taal bij de beleving, dat merkte ik pas toen ik in Amerika woonde zonder andere Nederlandstaligen in mijn directe omgeving.

      • irene
       24/07/2016

       Inderdaad Niels, Kierkegaard was de aanleiding. En mijn man is eigenlijk meer Europees dan ik, alhoewel hij nooit van het Noord Amerikaanse continent is afgeweest. Ik noem hem soms Dick Trom, want hij is een bijzonder kind, en dat is ie…. 😉

 16. damo-san
  02/02/2016

  Okee ik zal even meedoen. Sinds 2007 Japan en wat ik in Nederland het meest miste was…dit raden jullie nooit..ons weer. Ik verlangde weer naar de bewolking en de relatief koele zomers. De luidruchtige Japanse cicada kon ik ook niet uitstaan, elk jaar maar weer zit die zomer’s over het hele land en maken het geluid van een roestige cirkelzaag. Door de monocultuur van Japan miste ik ook medeEuropeanen en Europse vrouwen! In Japan is het erg moeilijk om straten te vinden door het gemis van straatnaambordjes. Een straat vinden doe je meer op gevoel en googlemaps. Japanners zijn zo ongelooflijk correct door zelfs in een achtersteegje waar nauwelijks iemand loopt een stoplicht neer te zetten en niemand die met rood oversteekt natuurlijk. Ik verlangde weer naar die Nederlandse voetpaden waar je ongestoord kunt blijven lopen zonder om de zoveel meter gehinderd te worden door een stoplicht en niemand er dat het geen schande is als je door rood loopt. Maar voor de rest gebiedt de eerlijkheid me toch echt te zeggen dat in Japan alles beter is. Nippon ichiban.

  • irene
   22/07/2016

   Alles is nu heet hier, maar ik voel wat je bedoelt. In al mijn jaren in zuid California mis ik nog steeds DE HERFT de rood gouden bladeren aan de bomen en de aroma van rot en verval. Herft was en is nog steeds mijn favoriete seizoen. Ik dacht nooit dat Herft korter zou duren dan ik.

   • morhaf
    03/10/2016

    Hallo, ten eerste, bedankt voor de prachtige woorden, maar ik zal u vertellen dat Nederland is het mooiste land dat ik hem zag
    In termen van culturen en beschavingen in alle opzichten en dat het volk van Nederland eenvoudig en houdt van mensen en ook buitenlanders Alakthernas maatschappelijk werkers in de wereld
    Ik hoop je te zien in Nederland, een land bloemen Hataiwahin

 17. Stams
  20/01/2016

  Hallo mensen, ik woon al weer voor 15 jaar in Vancouver, Canada. Prachtige stad maar vrij saai. De stad heeft vrij veel te bieden op het gebied van natuur sport recreatie etc, dat is echt de cultuur die er heerst. Hartstikke mooi allemaal maar vind dat de stad niet echt veel persoonlijk heeft. Na een aantal jaren te hebben genoten van al dat moois vind ik wel dat je op een gegeven moment wel meer wilt in het leven. Mensen zijn vrij oppervlakkig en vaak vrij vaag. Je weet niet altijd wat je aan ze hebt als altijd alles; zo goed gaat. Dat is echt dat typische Noord Amerikaanse mentaliteit. Ik woon hier met mijn Canadese vriend die ik in Amsterdam had leren kennen 17 jaar geleden toen ik daar woonde. We reizen vaak als dat echt een passie is voor ons. We genieten van het leven maar mis soms de Nederlandse mentaliteit en helemaal die van Amsterdam. Lekker direct en je ontmoet ook altijd zo veel leuke interessante mensen in die stad, en de stad bruist ook echt. Laatste jaren heb ik ook vrij vaak met de gedachte gespeeld om weer terug naar Nederland te verhuizen. Ik heb nog steeds een Nederlandse paspoort en heb er nooit aan gedacht om Canadees te worden ondanks ik wel zou kunnen.
  Wat ik verder mis in Nederland en van Europa is de diversiteit op het gebied van cultuur. Het eten de talen de gewoontes en je noemt het maar op. nou wie weet wat de toekomst gaat brengen.
  Ik raad het iedereen aan, ok niet iedereen maar ga een tijdje in het buitenland wonen. Het is een geweldige ervaring

 18. Simone manassen
  18/01/2016

  Hallo sins 8 mnd woon ik in Wales, ceredigion. Heimwee naar Nederland. Wy wonen in de countrysite van Wales. Zyn er nog andere Nederlanders hier ??? Grt safia

  • Hoi Simone, uit zonnige Arizona. Ik heb 4 jaar in Pocklington, in Yorkshire gewoond. Dat was ongeveer 25 minuten met de auto naar York. Ik heb zo genoten van mijn tijd daar, en mis het nog steeds. De natuur is zo mooi in Engeland, de dorpjes, de lammetjes en geiten in de velden. Ik vond de mensen ook heel vriendelijk, en leuk. En dan al die gezellige pubs, en vooral de tea rooms! De tea rooms mis ik het het meest. Als je ooit naar York ga, ga naar Betty’s Tearoom. Er is ook een in Harrogate, maar kleiner. Geweldig, en heel gezellig. Ik drink nog Yorkshire thee, op zijn Engels, met een wolkje melk een paar keer per dag.

  • Michelle
   11/05/2016

   Hoi

   Ik woon ook in Wales, Zuidoost, dus helemaal aan de andere kant 🙂 3 jaar nu..in t begin miste ik Nederland meer, en kwam familie met n koffer vol AH spullen..nu kan ik niet eens meer bedenken wat ik graag zou willen uit NL..
   Ik merk dat t went nu ik vrienden heb, werk. Mooi stukje Wales waar je woont, snowdonia schijnt prachtig te zijn(moet er nog heen) en weet niet hoe ver je van swansea af zit maar de gower daar is ook heel mooi. Hoop dat jeje draai vind.

   Michelle

   • Sonja
    30/05/2016

    Hoi Michelle

    Wij zijn ons aan het oriënteren om ook naar Zuid Wales te verhuizen. En daar iets voor ons zelf te beginnen. Heb jij misschien uit eigen ervaring tips of aandachtspunten voor ons? Het liefst zou ik je een persoonlijk berichtje willen sturen, maar dat gaat volgens mij niet.

    Sonja

    • Michelle
     04/07/2016

     Hey sorry zie t berichtje nu net pas. Wat voor informatie zoek je? 🙂 ik woon hier fijn. Woon in Monmouthshire..mooie natuur hier, aardige mensen. Niet super ver van Bristol of Cardiff. Cardiff is n leuke stad, veel leuke cafeetjes en lunch plekjes etc, leuke winkels. Uhm ja verder ligt t eraan waar je naar op zoek bent 🙂

     Michelle

  • Marjan de Jong
   19/07/2016

   Hallo,

   Jk ben net terug van 3 weken South Wales.
   Vrijwilligerswerk gedaan op een Landgoed
   B&B. Ga begin augustus weer.
   Fantastisch!

   Waar woon jij in Wales en wat heeft jou hier naartoe gebracht?

   Jk zie uit naar je reactie.

   Groet,
   Marjan de Jong

 19. Peter C. Crawford Esq.
  26/12/2015

  Ik woon in Canada sinds 1964 en ik geniet van mijn memories of Nederland van die tijd..Nederland van toen…. in 1964.
  Ik ben sinds 1964 verschillende times naar Nederland gereisd voor vacantie and/or family bezoek etc. maar na een paar weken in Nederland is het tijd voor mij om “naar huis” te gaan, Canada.

 20. Mo
  17/11/2015

  Ik woon in Normandie, Frankrijk. Natuurlijk mis ik wel eens iets uit Nederland maar ik kom er regelmatig. Mijn vriend is Engels, onze voorraadkast is een mix van Tesco en Albert Heijn, we bezoeken Engeland ook vaak. Stroopwafels, roze koeken etc is hier sinds kort te koop bij de Action in Cherbourg. Ik heb ook in Arizona gewoond en in California, ik had echt hele leuke vrienden in California die meer Europees leken dan Amerikaans. Als werk in Frankrijk leid ik nu Amerikaanse toeristen rond over de invasiestranden. Heel veel verschillende karakters ontmoet ik zo per jaar! Wat ik zeker niet mis is de Nederlandse files, hier is het heerlijk rustig maar levendig genoeg voor gezelligheid. Wat ik het meeste mis is een goede biefstuk!

 21. Marjon Peters
  26/09/2015

  Beste Nederlanders,

  ik ben zelf geëmigreerd naar Spanje en herken veel van wat jullie zeggen. Toch ben ik heel blij met de emigratie. Ik ben psycholoog en psychotherapeut. Mocht het zo zijn dat je een Nederlands talige psycholoog zoekt om te praten over je heimwee of andere dingen dan bied ik behandeling online via Skype. Voor meer informatie kijk op http://www.insight4u.nl.
  Ik behandel zowel kinderen/jongeren als volwassenen. Praten erover helpt!

  Hartelijke groet,
  Marjon Peters

  • Johotje
   31/01/2017

   Hallo Marjon, ik woon in Oostenrijk. Heb geen heimwee maar wel andere geote emotionele problemen. Ik zou daar graag wat hulp bij willen hebben. Kan dat bij jou? Hoe gaat het dan online? En wat zijn de kosten?

 22. Dwynwen
  01/09/2015

  Ik woon alweer meer dan 4 jaar niet in Nederland waarvan de laaste 3 jaar in de VS. Natuurlijk zijn er dingen die ik mis, maar omgekeerd zou ik ook dingen van hier missen als ik naar een ander land of terug naar Nederland zou verhuizen 🙂

  Waar ik altijd naar uit zie als ik 2x per jaar terug naar Nederland ga is:

  – Eierbal (Een heerlijke snack die je alleen in het noorden (of misschien het oosten ook?) bij de snackbar kunt krijgen)
  – Lipton ice tea met prik
  – Stampot rauw andijvie
  – Kip Kerrie salade
  – Lekker op de fiets stappen
  – Nederlandse terrassjes / gezelligheid

  Ach en soms mis ik gewoon die lekkere oer hollandse nuchterheid van ons! Ik merk dat vooral vaak in mijn communicatie met amerikanen dat ik de hoeveelheid aan complimenten en positiviteit in gesprekken wel lastig vind. Als ik iemand bijvoorbeeld vertel wat voor werk ik doe en ik krijg gelijk ‘oooh wauuww that’s amaaazing!’
  M’n werk is wel leuk daar niet om maar om nou gelijk zo’n statement te maken? haha.

  Overigens woon ik in Phoenix, Arizona..dus mensen die hier ook (in de buurt) wonen en op zoek zijn naar een social contact met een Nederlander dan mag je mij altijd mailen jolija19@hotmail.com
  Mijn vriend is welsh en we zouden graag wat sociaal contact met europeanen willen hebben 🙂

  • Iemke Mier
   21/09/2015

   8 jaar in de USA. Kip Kerrie salade is eenvoudig zelf te maken. Google een recept en probeer het uit. Ik koop andijvie op de farmersmarket. Vraag naar Escarole. De hele struik tot vlak boven de kroon is te gebruiken. De bittere stukjes geven een goede smaak aan de andijvie stampot.

 23. Lotus
  19/08/2015

  Hoi,

  Ik woon in Cornwall en opzich bevalt het heel goed.
  Wat ik hier fijn vind is de humor. De Engelse humor lijkt veel op de Nederlandse humor. Je krijgt ook makkelijk aansluiting hier met andere mensen. Mensen zijn allemaal heel vriendelijk en open! Ook leuk zijn alle kinderparken hier. Je hebt hier veel speeltuinen, goed onderhouden en erg luxe vergeleken met Nederland.
  Mensen komen daar allemaal samen en kletsen dan met elkaar.
  Soms kunnen de Engelse niet helemaal laten zien wat ze echt vinden dat ik jammer. Wat ik heel erg mis is de gratis koffie en thee die je bijna bij alle supermarkten in Nederland hebt. Echt zo’n moment waarop je even met iemand kletst en wat kunt drinken tussen alle hectiek door. Verder zijn de wegen hier eng en gevaarlijk en kun je hier amper fietsen. Dat mis ik heel erg, gewoon even ergens heen fietsen. Verder mis ik allerlei broodbeleg, hagelslag, bepaalde koffie, lekker brood, calve pindakaas en satésaus, peperkoek, appelstroop, vla, paprika chips, Verder is de natuur hier in Cornwall waanzinnig mooi en zijn de scholen ook erg goed. De kinderen krijgen daar uitgebreid warm eten. De eerste dagen hier gaf ik de kinderen Nederlandse lunchpakketjes mee en dat was hier nogal karig. Als men hier geen warm eet op school neemt men zoveel mee. Broodje ei, chipszakje, koek, volledige fruitschotel…
  Ze hebben hier wel een ruim assortiment aan voeding!

  Groetjes,

 24. In Anthem, iets buiten Phoenix

 25. Sterre
  26/07/2015

  Hoi ik wou naar mijn vriendin die in amerika woont een doos sturen met daarin typisch nederlandse dingen; natuurlijk komen daar stroopwafels in, haagse hopjes, drop, roze koek maar wie woont er in amerika of heeft er gewoont of weet het gewoon wat is er niet in amerika en is nederlands?
  Groetjes sterre!
  Ps het liefst antwoorden op: sterre@stamdata.nl

 26. Helen McDowell
  12/07/2015

  Hallo Maxieme, dat klonk niet erg vriendelijk, ik heb alttijd geleerd als je niets aardigs te zeggen heb, zeg je beter niets, je weet nooit hoe iemand zich voelt dus kun je er niet over oordelen. Een hele fijne dag allemaal

  • maxiemeberden@gmail.com
   12/07/2015

   hallo Hellen
   In jouw ogen misschien niet, toevalliger wijze kwam ik op deze site, omdat ik iets wil versturen naar het buitenland, , als ik hier de “post’ lees dan zijn sommige meningen niet mals over hun voormalig vaderland, dat is hun goed recht, even als het mij het goede recht is om mijn mening te geven, dat is de vrijheid van meningsuiting en daarbij vind ik , dat ik niemand persoonlijk aan gevallen heb, wees verder niet getreurd ik zal verder hier geen mening, of uberhaupt hier wat plaatsen, tot ziens!

  • Ik ben met je eens!

 27. maxiemeberden@gmail.com
  12/07/2015

  Over zeuren gesproken!, als ik het zo lees, zijn jullie allemaal nog zo Nederlands als het maar kan, en je kunt geen appels, met peren verglijken, de een zit in USA, de een Nieuw Zeeland fijn voor jullie, ik persoonlijk, zal mijn landje nooit verlaten, voor geen goud, het “weer”, politiek, ed hoort er gewoon bij, het gras is niet altijd groener dan bij de buren, en het gast land waar jullie verblijven, heeft ook zijn plusjes en minnetjes, je maakt mij niet wijs dat er alles over een leien dak gaat, klinkt hard misschien, maar is het niet zo dat men graag wil verhuizen voor het geld, voor de liefde, en misschien de eeuwige backpacker, mijn advies leef je leven, ieder het zijne, maar onthoud, ook in Nederland gaat de tijd vooruit, wij blijven niet stil staan, het stereo type, kaas, klompen, kaas zal altijd blijven bestaan, de gezelligheid moet je zelf maken, en dat is er nog altijd, zij het op een ander manier dan 20 jaar geleden!

  • Marjo
   12/07/2015

   Hallo Maxime,

   ik heb er even over gedacht of ik wel zou reageren maar doe het toch maar even. Je bericht klinkt uiters onvriendelijk en misschien lees ik wel een beetje jaloezie/afgunst in je berichtje. Heimwee hebben is iets heel natuurlijks, veel mensen hebben het ook als ze van het ene naar het andere huis verhuizen of naar een andere plaats in het zelfde land. ieder heeft zijn eigen rede om te verhuizen of om dat juist niet te doen. En iedereen die is geemigreerd of dat gaat doen weet 9 van de 10 keer heel goed dat er zowel positieve als negatieve kanten aan zijn, in ieder land is dat zo.

   Ik vraag me eigenlijk sowieso af wat je op een pagina als deze doet als je het toch allemaal maar onzin vind en de mensen vind ‘zeuren’ die heimwee hebben. Maxime, zelf ben je een zeur, een echte Nederlander.

   Aan alle andere mede-landers in het buitenland: ik wens jullie nog een hele fijne zondag toe 🙂

   • Heel mooi gezegd ,, ik zelf woon in Engeland in het Lake Districkt , en heb het best naar m’n zin , maar natuurlijk zijn er dingen die ik mis ,, hier vind je wat en daar laat je wat ,, get on with it !!!!! goed gezegd van jouw . x
    Marry Butler Hooijkaas .

   • Irene
    11/07/2016

    Hallo Marjo: Hear hear!

   • co
    24/11/2016

    goed gezegd !! idd wat een snul die maxinnimini haha . Ik vind het juist leuk en interessant om dat al hier te lezen.
    volgens mij iemand die niks om handen heeft hahaha

  • Naomi
   01/08/2015

   Je bent wel heel erg negatief zeg. Problemen met de liefde? Ze vraagt gewoon ons advies stel je niet aan joh. Als hun het land willen verlaten, dan doen ze dat.

  • ludopaf
   04/11/2017

   Blijf jij maar lekker in regeltjesland wonen met als bestuurders Rutte die iedereen belazerd en er alleen voor de rijken is. betaal je maar scheel aan al die instellingen en heb geen oog voor de armen die in NL naar de voedselbank moeten.Zorghulp lachertje allemaal er op vooruitgaan belachelijk blijf maar daar bij die zeurpieten zitten alles is beter dan Nederland dat over enkele jaren ISLAMLAND gaat heten

 28. Bella
  27/06/2015

  Ik woon sinds oktober 2014 in Madrid en ik voel mij totaal niet thuis. Ik mis Nederland verschrikkelijk erg. Ik kan wel dagen zitten janken, omdat ik het zo erg mis. Mijn verloofde woont hier in Madrid, dat is de enige reden dat ik hier nog zit. Ik hoop dip in mijn hart dat wij op een dag terugkeren naar Nederland. Als ik hier in Madrid winkeltje Hema binnenstap en ik zie Nederlandse spullen dan wil ik er niet uit, omdat ik daarmee mijn heimwee kwijt wil hebben.

  • antoinette
   28/06/2015

   Hola bella, tegen heimwee is geen kruid gewassen, maar je kunt het jezelf wel gezellig maken. bak een pannekoek met appel of met spek( vast wel te krijgen in spanje) oliebollen is ook te doen. Als er geen sukade is, verzin dat wat anders erbij en… als je nog geen spaans spreekt: leer het zo snel mogelijk. Ga niet vergelijken met nederland en sta open voor andere ideen en manier van leven. Wedden dat het interessant is?
   Ik woon 51 jaar in colombia en de eerste 10 jaar waren het moeilijkst wat eten betreft.Hutspot is ev. ook makkelñijk te maken. Sterkte ermee en geniet van je man en je omgeving.

   • Bella
    09/07/2015

    Hoi antoinette,
    Dankjewel voor je reactie! Ik spreek de taal inderdaad nog niet zo goed. Ik merkte dat ik geen moeite wilde doen, maar je hebt gelijk ik moet mij open stellen voor andere ideen zodat ik verder kan gaan! Waar ik heel erg moeiten mee heb is, dat ik mijn ouders, mn zusje (waarmee ik een hele goede band heb), mn broertje (ik ben zo dol op hem) en mijn vrienden heel erg mis. Ik kijk soms naar de fotos en dan moet ik weer huilen. Klinkt misschien heel stom, maar blijft heel moeilijk andere omgeving. Ik hou heel veel van mn mannetje en wij krijgen binnenkort ook nog eens een kindtje. Misschien helpt dat dan dat ik mijn heimwee kan vergeten. Nogmaals bedankt voor je lieve reactie.

    Groeten Bella

    • antoinette
     09/07/2015

     Hola Bella!wat leuk dat er een baby komt. Mijn ervaring is dat je je moeder en de rest van familie en vrienden nog meer gaat missen. ……Ik had in die tijd een affiche aan de muur van een zeer nederlandse sloot met wilgen,. in het voorjaar, dus met alle voorjaarsbloemen. Als ik ook even heimwee kreeg(bij een temperatuur van 35 graden)sloeg mijn man zijn arm om me heen en zei: huil dan maar… en over was het.
     Heb je geen skype???je kunt toch elke dag bellen als je wil en je ziet elkaar toch ook.Kan je moeder of zus niet overkomen in de tijd dat de baby komt?Ik heb het idee dat je(te) veel in huis zit..Meestal trekken zwangere vrouwen de aandacht, in de zin van: een praatje maken. Misschien een hond of kat nemen??dat is ook een makkelijk aanknoopspunt.En : verwen je man.
     Sterkte en als het even niet gaat<: dan maar snotteren, het is niet anders!zo ben je nu eenmaal.dag hoor, groetjes,Antoinette

    • Marjon
     26/09/2015

     Hoi Bella,

     ik woon zelf ook in Madrid sinds een half jaar. Wat naar voor je dat je het zo moeilijk hebt. Ik herken wel dat ik vrienden enzo mis maar ik geniet ook erg van het leven hier! Het helpt heel erg als je de taal gaat leren. Verder kun je misschien via je man mensen leren kennen? Er is een grote groep NL-ers in Madrid en veel NL vrouwen. Ik ga naar de NL school in Hortaleza met mijn kinderen, daar leerde ik veel mensen kennen. Verder wilde ik je zeggen dat ik een hele goeie en fijne Nederlandse kraakverzorgster ken die in Madrid woont. Ze is 27 jaar en komt dus uit Nederland. Misschien een idee voor je als je bevallen bent? Dan kun je in je eigen taal praten en advies krijgen als je kindje er is en ook ervoor. Ze heet Neeltje Ketelaars en haar website is motherandbabycare.es
     Veel succes hoor!
     Groetjes Marjon

 29. Annette
  25/05/2015

  Ik woon sinds elf jaar in England en wat ik het meeste mis hier zijn de Hollandse zoute haringen 😢

  • Marry Butler Hooijkaas
   28/08/2015

   Hallo Annette
   Ik woon al 30 jaar in het noorden van Engeland , en heb het best naar m’n zin , en je hoefd aan etens waren niets te missen hoor , alles is via het internet verkrijgbaar ,, en ook ga ik veel terug naar Holland ,, zo dichtbij met die goedkope airlines ,, maar wat je zegt over de zoute haring is helemaal waar ,, niets zo lekker als haring van de ker op de markt mmmmmmm , sukses ,, Marry

 30. Helen McDowell
  17/04/2015

  hoi Janneke, zo zie je maar je kunt nooit te snel reageren, en ik vind dat je gelijk hebt Diane, en ik mis Nederland ook, het feit dat je kiest om in een ander land te wonen voor wat voor reden dan ook, neemt niet weg dat je Nederland niet mag missen.

  • Marry Butler Hooijkaas
   28/08/2015

   Helemaal waar Helen , waarom zou je Nederland niet mogen missen ? Maar ik denk wel ,, hier vindt je wat en daar laat je wat ,, voor en tegen , toch ,, heb het best naar m’n zin in de UK , maar vindt het ook fijn als ik weer in Holland ben ,, ik probeer mijzelf te motiveren met , hier vind je wat en daar laat je wat ,,

 31. Annelot
  31/03/2015

  Net deze website ontdekt en toch leuk / fijn al die verhalen te lezen !! ik woon sinds 2 jaar in Zuid amerika en heb al in Uruguay , Colombia en Argentinie gewoond . Mijn partner speelt voetbal en is van Uruguayaanse afkomst. Heb hem in Nederland leren kennen en nouja 2 jaar geleden dus hier naar toe moeten verhuizen.
  Ik merk dat ik na verloop van de tijd Nederland steeds meer en meer mis! Ik ben het er absoluut mee eens dat we niet altijd in Nederland even gastvrij zijn en een bakje koffie doen bij de buren gebeurt ook niet vaak maar ik hou toch ook wel weer van hoe wij als Nederlanders zijn.
  Zodra het 16 graden is en zonnetje komt door zul je ons Nederlanders op het terras vinden , we vieren voor elke gelegenheid een feestje , we kunnen elke nacht op stap in de stad , bitterballen kun je zelfs en de meest luxe restaurants bestellen ,Hoe wij met de familie feestdagen doorbrengen.
  Alles mis ik verschrikkelijk en misschien komt het nog meer doordat ik door het voetbal van mijn partner geen vaste thuis heb maar ik weet zeker dat Nederland mijn thuis is en ik hopelijk snel weer terug zal keren

 32. Rudy
  22/03/2015

  Hallo allemaal! Ik ben woonachtig in Birmingham, England. Woon hier nu bijna 10 jaar. Ben een keer terug geweest om mijn opgeslagen spullen op te halen en heb nooit meer de aandrang gehad om terug te gaan.

  Wat ik echt mis zijn drop en zoute haring wat ik absoluut niet mis is in de honden poep stappen! Hoewel dat hier nu langzaam ook gebeurt ruimen de meeste, mensen hier nogsteeds de honden poep op.

  Mijn grootste probleem is om niet direct te zijn wat een echte uitdaging is! Hier werkeloos worden is echt een pijnlijke ervaring! Niet zo’n goede opvang als in Nederland maar ik heb het overleefd!

  Ik ben lid van Internations en vond een hele waste lijst met Nederlanders hier en ben nu na 10 jaar gestart met het maken van Nederlandse vrienden!

  Rudy

  • Sonja Seegers
   10/04/2015

   Dag Rudy,
   Ik wil deze zomer voor mijn engelse vrienden nassi maken.
   Is sambal en trassie te koop in Birmingham?
   Ik ben in 1969 1 jaar AU-pair geweest in Birmingham, in Selly Oak.
   Als je in aug. op het station van Birmingham staat, kan ik wel drop voor je meenemen.

   Groet, Sonja Seegers Utrecht

 33. saniya
  15/03/2015

  Ik woon nu al 2 jaar in India.. totaal anders dan Nederland.. in het begin vond ik het interessant.. maar als je langer dan een jaar hier zit begin je thuisland weer te missen.

  Ik kan niet omgaan met Indiaase mentaliteit. Ook lukt het mij als een vrouw van 24 werken in india moeilijk..
  Ik ben veel te westers.. Ik ben wel gelukkig met mijn indiaase man.. wij zijn gelukkig getrouwd. Maar toch.. ik vind geen dag rust hier.. het lijkt net of ik niet uit kan komen van een rare droom..
  Eten is te pittig.. Nederlandse brood en kaas nergens verkrijgbaar..
  Ik mis mijn kleine dorp waar ik dag en nacht privacy had en minstens kon slapen zonder het lawaai van auto getoeter..

  Nu zijn we bezig om naar nederland te verhuizen.. Niet makkelijk dus.. Ik moet eerst een baan hebben waar ik minimaal 1400 euro per maand verdien met een vaste contract van een jaar..

  Het is frustrerend.. kan beide niet loslaten.. Het is kiezen tussen mijn man en land..

  😦

 34. Jan
  22/02/2015

  Woon 23 jaar in Duitsland. Hou het hier voor gezien. Ik moet terug naar Nederland.
  Wat ik enorm mis is de ijsbaan de nederlandse humor en het goede eten, de gewone hollandse pot. Iedereen spreekt over het goede Duitse brood, ik eet het na 23 jaar nog steeds niet. Smakeloos. Ik bak mijn brood zelf.
  Ook de Duitse mentaliteit snap ik na 23 jaar nog steeds niet, het zijn enorme zeurpieten en niet gezellig.

  • José
   15/12/2015

   Ik woon sinds 8 maanden in Duitsland, maar vind dat brood nog steeds niet om te pruimen! Bah!

  • Jan Nijboer
   23/11/2016

   Die kleffe broodjes uit nederland zijn niet te eten. De beste combinatie is duits brood met nederlandse kaas

 35. Luna
  05/02/2015

  Voor een Nederlands televisieprogramma ben ik op zoek naar mensen die Nederland zo misten dat ze weer zijn geremigreerd. Bent u of kent u zo iemand en lijkt het u leuk om hieraan mee te werken? U kunt een mail sturen naar: luna.andrea@kro-ncrv.nl.
  Ik hoor het graag!

  Groetjes,

  Luna

  • Mijn ouders waren immigranten in “55. In “56 ben ik in New Jersey geboren. Toen ik 17 was gingen wij “terug” naar Nederland. Mijn ouders zijn daar gebleven tot hun dood, in Bussum. Ik ben helaas met een Amerikaan getrouwd, en hij wilden terug naar de VS. Nu zit ik hier in Arizona, met verschrikkelijk heimwee voor Nederland. Ik mis de mentaliteit, de taal,mensen, het eten, natuur, de feestdagen en de gezelligheid. Ik mis mijn Nederlandse familie, en vrienden die ik daar had toen wij daar woonden. 4 van mijn 5 kinderen zijn in NL geboren, een veel mooier ervaring dan hier in de VS. Ik zou dolgraag terug naar Nederland willen, maar mijn kinderen wonen hier, en nu heb ik kleinkinderen… dus, ik zit hier mooi vast.

   • Jacky
    18/08/2015

    Hi Diane ,Waar woon je in Arizona ?

    • Waar in Phoenix wonen jullie? Wij hebben jaren in Scottsdale gewoond, en woon nu een jaar of 5 in Anthem, langs de I-17. Zijn jullie lid van The Dutch Connection?
     Ik heb ook in England gewoond voor 4 jaar, in Yorkshire, vond het super leuk. Veel leuker dan hier.

     • Tanja
      09/02/2016

      Hallo Diane,
      Ben jij lid van The Dutch Connection? Vind je het leuk?
      Ik heb er wel ooit eens naar gekeken maar geen contact opgenomen.
      Hartelijke groeten uit Fountain Hills!X

  • Anneloes
   14/02/2017

   Luna vraag mij af of je inderdaad mensen hebt gevonden die na veel heimwee zijn terug gekeerd naar Nederland en hun ervaringen hebben gedeeld. Ik heb heel lang gezocht naar soortgelijke informatie maar kan niets vinden. Zo ja is er een programma van gemaakt of is er ergens nu wel informatie te vinden van de ervaringen van Nederlanders die zijn terug gekeerd? Ben benieuwd.

 36. pieter jonkman
  28/01/2015

  hallo allemaal,kom net deze site tegen.grappig en soms beetje droevig om ingestuurde mld te lezen.woon 17 jaar in noorwegen en ik moet zeggen dat ik nederland niet meer zo mis.na al die jaren ben je er een beetje uit.tuurlijk broodje bal,kroket,harig of gewoon even wat uit de febo muur trekken mis je wel maaaar het het meeste kan en maak ik zelf.tegewoordig kan coop ops het meeste bestellen ook nederlandse kaas.maasdammer.het eerste jaar dat ik hier woonde was de laatste elfsteden tocht,kijk dat mis ik dan weer wel ook de voetbal gekte en de troonoverdracht is ook zo iets.ik ben een geboren nederlander(zeeuw nb)dus als er iets speciaals gebeurd in nl volg ik dat mee natuurlijk.maar alles bij elkaar is noorwegen nog niet zo gek,je moed je wat aanpassen in de tijd want sorry ze lopen een beetje achter,ik begrijp dat ook wel want de rijkdom van de olie kwam voor nog niet zoveel jaar geleden.met de auto op de weg heb ik af en toe zin om tegen mijn vrouw te zeggen,ik ga even koffie halen,rij maar door,ik haal je zo te voet weer wel in,ha ha.nee ik heb het goed naar mijn zin nu maar de eerste jaren waren moeilijk,gelukkig ben ik getrouwd met een noorse dus de taal had ik snel onder de knie want das belangrijk en verder is het gewoon je een beetje aanpassen maar nooit vergeten dat je een nederlander ben.moet zeggen mijn noorse fam smult van zelfgemaakte bitterballen en vlammetjes,pieters kraam is altijd open.wel groetjes uit noorwegen en maak er wat van in het buitenland.

  • Marjo
   25/06/2015

   Hoi Pieter,

   ik woon nu zelf bijna 2 jaar in Noorwegen omdat mijn aanstaande echtgenoot een Noor is. Ben afgelopen december voor een week in Nederland geweest en wilde eigenlijk na twee dagen weer lekker terug naar het noorden. Werd helemaal gek van de drukte en de vieze lucht.

   Zodra ik heimwee heb en eigenlijk even naar huis wil denk ik gewoon terug aan december en dan is het snel over haha. Soms mis je speciale gebeurtenissen wel zoals bruiloften van vrienden of wanneer er kinderen geboren worden in de familie, dat maakt me dan wel even emotioneel. Het enige wat ik echt mis is bijvoorbeeld even lekker een biertje drinken op een terrasje of een frietje pinda halen bij de snackbar maar tegenwoordig maak ik lekker zelf de pindasaus en dat is een super succes hier 🙂 Ook de nasi, loempia’s, zelf gemaakte frikandellen, oud-Hollandse en speculaasjes zijn niet aan te slepen hier. Met verjaardagen krijg ik dan subtiele hints voor enkele Hollandse lekkernijen 🙂

   De taal had ik snel onder de knie gelukkig, dan maak je ook meteen veel sneller contacten. Waar ik me aan ergerde in Nederland, het grove, het onbeschofte en het luidruchtige heb ik hier gelukkig niet soms mis ik echter wel het direkte van de Hollander. Voel me hier ook veel meer thuis dan in Nederland. De vieze lucht, de drukte en de onbeschoftheid mag lekker daar blijven 🙂

  • Hallo Pieter
   Ik woon in het noorden van Engeland ,, in het Lake District ,, ga vaak terug naar Holland , wat heel goed mogelijk is met die goedkope airlines ,, neem altijd etenswaar mee terug ,, en wat je zegt over bv de troon bestijging , er is een website ,, BVN . NL en daar zijn heel veel programma’s op te volgen ,, ik heb hier naar de troons bestijging gekeken ,, life !! proberen maar ,, good luck ,, Marry x

 37. Wilma
  21/11/2014

  Ik woon sinds 25 jaar in Zwitserland. In het begin miste ik Nederland heel erg, het sociale leven, lekker stappen, naar de kroeg. Ik ging zelfs elke 2 maanden een weekend over, vrijdags na het werk op het vliegtuig en ‘s maandags met de eerste vlucht terug. Als ik met de auto naar Nederland ging, zat op de terugreis de achterbak altijd helemaal vol met allerlei etenswaren: rookworsten, capucijners, blikken bruine bonensoep, erwtensoep, zakken gesneden boerenkool, indische kruiden, ketjap, hacheekruiden, diepvries kroketten, frikandellen en bitterballen, vlammetjes (dik ingepakt in krantenpapier en aluminiumfolie en in een koelbox mee terug), vacuum verpakte haringen, zakken drop, meikaas, corned beef en filet americain (die maak ik nu zelf) maar ook gekke dingen zoals dikke bleek en grote vuilniszakken :-).

  Na 10 jaar Zwitserland ben ik nog 3 jaar teruggeweest in Nederland, maar kwam er toen achter dat ik tijdens de korte bezoekjes eigenlijk een heel geromantiseerd beeld had van Nederland. In de korte tijd dat ik terug was, merkte ik dat Nederland heel erg veranderd was, althans in mijn ogen. Ik vond het allemaal behoorlijk verruwd en minder sociaal en was blij dat ik weer terug kon naar Zwitserland. Nu kom ik eigenlijk helemaal niet meer in Nederland en ga binnenkort ook een Zwitsers paspoort aanvragen. Ik ben thuis hier.

  Missen doe ik dingen niet echt meer, maar als ik naar Nederland ga, kan ik me heel erg verheugen op een broodje kroket, een lekkere vette haring met ui, een zak drop, ossenworst, een middagje borrelen met bitterballen, armen vol bloemen kopen op de markt, stamppot boerenkool en andijvie … Wat ik ook wel graag wat meer hier zou zien, is de fantastische selectie aan voorgesneden groenten zoals je die bijvoorbeeld bij de Albert Heijn kunt krijgen. Dat zie je hier niet zo. Wat ik beslist niet mis, is het Nederlandse brood. Wat een slappe hap is dat zeg! Ik heb de Allerhande app op m’n iPad, altijd leuk om door te bladeren. Voor m’n Nederlandse drang om even te zeuren loop ik ‘s morgens even de Nederlandse kranten na op de computer met een lekkere bak Nespresso er bij. Da’s tegenwoordig een garantie voor een paar uur zwartgalligheid en daarna een blij gevoel dat ik ergens anders woon.

  Ik ga tegenwoordig liever naar Belfast in Noord-Ierland, waar mijn man vandaan komt en waar we regelmatig “even gaan borrelen” bij vrienden en familie. Daar vind ik het tegenwoordig een stuk gezelliger dan in Nederland.

  • Nancy
   02/03/2015

   hihih ik woon ook al Meer dan 17 jaar in CH, en het verhaal kon precies mijn verhaal zijn.

   groetjes.

  • Rudy
   21/03/2015

   Ik woon in Engeland maar ik kan me helemaal bij je verhaal aansluiten! Bedankt voor de giechels!

 38. Moose
  21/11/2014

  Ik woon in Brazilie.

  Brazilie is heel anders, bijvoorbeeld de taal, kultuur en gewoonten. Maar het wordt straks ‘normaal’. Ik mis Nederland, maar wij kunnen gewoon de Nederlandse gewoonten blijven doen, ook als we in een andere land zit. Dan voelt je meer ‘thuis’, als je in Nederland ben.
  Bijvoorbeeld, mijn vader eet steeds broed en kaas, we spreken Nederlands thuis, en we kijken Nederlandse programen. Dan voel ik een beetje net als ik in Nederland zit. Maar ik mis Nederland. Mijn Nederlands (taal) wordt slechter en slechter, dus denk ik dat er zullen veel fouten zijn in deze tekst.

  • Darell
   18/02/2015

   Hoi moose, in welke deel van brazilie woon jij.

 39. Ans Duquesne
  15/11/2014

  Hoi Marianne
  Spekulaasjes, mini stroopwafels en pindakaas hebben ze ook in de Migros,
  Maar krijg je hier in CH ook ergens ook gevulde spekulaas?

 40. Diane Moore-van Schaik
  26/10/2014

  Ben ik de enigste, of zijn de mensen hier in de VS vreemd? Het is zo moielijk om vrienden te maken hier. Ongezellig boel hier, bah. Ik haat het hier soms. Heimwee is zoiets ergs. Kan wel huilen soms. Terug gaan is out of the question, mijn kinderen zijn allemaal volwassen nu, en ik wil ze niet missen. Terug gaan, financeel zou ook niet mee vallen. Huizen en de kost of living is zo belachelijk duur in Nederland, autos, enz… Ja, het valt niet mee. Ik heb mijn man te danken dat wij hier wonen. Hij (een Amerikaan) wou hier komen wonen na 22 jaar in Europa. Idioot. Mijn kinderen zeggen het ook. Sorry dat ik zo loop te klagen… ik probeer me echt hier aan te passen, enz, maar het valt niet mee. Ik voel me als een puzzel stuk die niet hier past. De mensen zijn op een ander Golflengte, ik begrijp hun mentalitiet niet soms. Vreemde vogels zijn ze…

  • Kenny123
   29/11/2014

   ik woon al 25 jaar in nederland en kan de mensen ook niet begrepen. Wanneer je hoor of denk over nederlanders denk je aan vriendelijke warme mensen.Ik heb nooit zo een ongemaniered volk gezien,nederlanders dragen zich anders in buitenland,vriendelijk Outgoing maar hier in nederland heel veel en ik bedoel heel veel mensen hebben gewoon geen respect voor een andere.. ik verlang naar dat samhorigheid en wanneer je in winkel ingaat je word gevraagd gelijk wat u komt zoeken en niet dat de 2 vrouwen achter de toonbank zijn eerste uitgepraat voor dat je word geholpen… Scotland daar zijn ze echt nuchter,warm en zij denken aan een andere en niet alleen aan zichzelf… Daar gaat het om Minder Ego en Denk en Meeleev met een andere VERGEET JEZELF VOOR 5 minuten,, maar ik denk dat is teveel gevraagd ik beleef het eidere dag,,, nederland is such a Disappointment

   • Irene
    11/07/2016

    Dus de gratis koffie en thee in de supermarkten, maken dan niet veel goed? ha ha….. Voor de rest ben ik het helemaal met je eens. Ik woon al bijna 50 jaar in California en behalve de drop en de haringen, heb ik eigenlijk nooit iets gemist. Elke keer als ik weer naar Nederland ging voor familie bezoek, waren de omstandigheden steeds slechter, de mensen onbeleefder, en de straten onveiliger. Geef mij maar die overvloed van complimenten die de mensen hier gemakkelijk maken, alhoewel niet al te serieus bedoeld.

    • Hallo Irene ,, kan mij heel goed in jouw commentaar verplaatsen , ik woon al 36 jaar in het noorden van Engeland , en ik moet zeggen dat het mij opvalt dat de mensen in Nederland er niet vriendelijker op worden ,, ik was in het voorjaar in Holland voor een week , doe dat vaak ,, er was totale uitverkoop bij ,, Vroom & Dreesman ,, en daar verkochten ze boerenbont serviesgoed , ik wilde een botervloot ,, dus ging er heen ,, ik heb nog nooit zo een chaos gezien ,, er stond een rij van jewelste , en vrouwen met werkelijk armen vol spullen met elkaar te bekvechten over van alles en nog wat ,, en sorry om dit te zeggen , maar er stond geen ene Hollander in die rij , ik werd er naar van ,, wat gebeurd er in Holland ,, vreselijk ,,, ben er uit gelopen en ik hoef voorlopig niet terug ,,
     De mensen hier zijn beleeft en vriendelijk , en dat is in Holland ver te zoeken , het wordt er niet beter op .. ben blij dat ik in Engeland woon ,,, sorry maar zo voel ik het nu ,,,

     • irene
      22/07/2016

      Hoy Mary, ach het boerenbont… nou daar is een heimwee moment. Mijn moeder had een heel servies. En botervloten zijn hier in CA helemaal niet te vinden; boter is hier anders verpakt ook realiseerde ik mij eindelijk. De “chaos in shopping” waarover je sprak zit nog duidelijk in mijn herinneringen. Ooit moest ik wat gesneden vleeswaren halen voor mijn vader bij de “slager” en daar stond ik tussen zeker zes of meer vrouwen en in mijn hoofd telde ik wanneer het mijn beurt zou zijn. Good luck with that. Ze gingen allemaal naar voren alsof de winkel in een minuut dicht zou gaan. Mijn protestaties van: ik ben nu aan de beurt werden beantwoord in bijna oorlogsverklaringen… Crikey, ik ging naar huis en maakte een omelet voor vader. Een land dat niet geleerd heeft de waarde van cueing is backward.

  • Yvonne
   31/12/2014

   Je bent niet de engste, ze zijn erg vreemd! Lekker een bakkie doen bij je buren kunnen ze niet of gezellig een avondje kletsen, om 9 uur of eerder gaan ze naar bed.

  • Helen McDowell
   02/01/2015

   Diane,
   Ik begrijp precies wat je bedoelt en het is niet uit te leggen omdat men dit hier (VS) toch niet zouden begrijpen, ze zijn hier iets heel anders gewend dan wij. Ik heb na 8 jaar wel vrienden gemaakt en zelfs Nederlands vrienden hier in Florida, maar ik eb ook last van heimwee en dan meestal snachts. Ben ook met een Amerikaan getrouwd, heb geen kinderen. De redden waarom ik hier toch blijf is omdat inderdaad alles in Nederland ook verandert, ze willen alles op de Amerikaanse manier doen, jammer maar waar. Ik heb een baan hier als makelaar, dus ben eigenlijk 24/7 beschikbaar en ik houd van mijn baan (ben 65). Zou in Nederland een heel ander leven krijgen, daarbij komt als je ouder bent dat de temperatuur hier in Florida heel goed is voor je spieren, gewrichten etz..
   Ik probeer gewoon van elke dag te genieten en teruggaan is inderdaad geen optie meer, gelukkig kan ik wel regelmatig als ik wil, maar ik denk ook dat wij Nederland nu door een roze bril zien, het enige wat ik hier echt verschrikkelijk vind is de gezondheidszorg. Probeer elke dag iets leuks te doen en te genieten vn watt je hebt. Je weet het toch het grasg is altijd groener bij de buren, in dit geval Nederland.
   Groetjes Helen

  • kalien blonden
   27/01/2015

   Hallo Diane, Zou je contact met me willen opnemen? Ik ben bezig met een tv-programma over Nederlanders in den vreemde die heimwee hebben. Ik hoop van je te horen! kalien.blonden@kro-ncrv.nl

 41. Diane Moore-van Schaik
  26/10/2014

  Jij woont lekker dichtbij Nederland! Gewoon daar een paar keer per jaar gaan om gezellig te winkelen en op visitie bij familie. Deed ik toen ik in Engeland woonden.

  • Marry Butler Hooijkaas
   28/08/2015

   Hallo Diane , helemaal mee eens , UK naar NL is 55 minuten vliegen van Newcastle , ga 4 keer per jaar voor een weekje , geniet daar van en dan is het ook weer fijn om terug te gaan ,,

   • Bofkont!!

    • Bedankt Diane ,, moest lachen om de uitdrukking ,, bofkont ,, dat kun je niet in het Hollands zeggen toch ?? Sta weer klaar voor m’n volgende bezoek ,, denk niet dat ik heel erg ver weg zou willen ( kunnen ) wonen ,, moet altijd wel even terug kunnen , leuk om een reactie van je te krijgen ,, en ja ik ben een bofkont ,, x x Marry

 42. Karen
  11/10/2014

  Zojuist deze site gevonden, ik woon bijna 10 jaar in zuid frankrijk en natuurlijk kan ik hier niet de nederlandse produkten in de supermarkt vinden, maar wel een heleboel lekkere dingen die je in Nederland weer niet kan kopen. En natuurlijk mis ik ook de nederlands cultuur en gewoonten, maar ik zou voor geen goud weer in Nederland willen wonen.

 43. Heeerlijk in Zwitserland! Het is zooo’n mooi land! Waar in Zwitserland woon je?

 44. Niels
  01/08/2014

  Ik woon na 4 jaar Amerika gewoond te hebben weer in Nederland. Ik vind het vooral prettig hier op de fiets dingetjes te kunnen doen. En ik zit ook zo op het strand. Het eten vind ik ook beter, wordt minder mee gerommeld vergeleken met de VS.
  Ik zie hier in Nederland wel een enorm probleem met immigranten. Dat zie je nu vooral met het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Wat dat betreft ben ik wel blij dat mijn kinderen ook een Amerikaans paspoort hebben en hier straks weg kunnen.

  • Bof jij dat je weer in Nederland woont! Ik heb altijd verschrikkelijk heimwee naar Nederland, en het wordt niet minder. 4 van mijn 5 kinderen zijn in NL geboren. Zwanger zijn en bevallen in NL is veel leuker. Gezelligheid kennen ze hier in de VS niet. Helaas is mijn man een Amerikaan, en mijn kinderen zijn nu volwassen en 2 ervan hebben kleintjes nu. Dus, ik zit hier mooi vast. Sorry voor mijn Nederlands spel en grammatische fouten. Ben in New Jersey geboren een jaar nadat mijn ouders waren geimigreerd. Toen ik 17 was gingen ze terug naar NL en ik ging lekker mee. Heb echt genoten van mijn jaren in NL. Heb in Bussum gewoond. Wat mis ik fietsen door de bossen en hei, en lekker naar het dorp. Alles hier met de auto, ze zijn niet voor niks zo dik hier. Gelukkig kan ik wat Nederlandse produkten kopen hier, bijv kaas, hagelslag, beschuit, verschillende soorten drop. Kan ook online kopen. Heb veel gezellig kontakt met vrienden en familie via Facebook. Waar heb je in de VS gewoond? Groetjes uit gloeiend Arizona!

   • Niels
    11/08/2014

    Hoi Diane, ik zat in Georgia. Daar is het zomers misschien niet zo warm als in Arizona, maar nog steeds veel te warm om lekker een stukje te gaan fietsen. Het is ook enorm gevaarlijk met als die SUV’s en mensen die van alles en nog wat doen behalve op de weg letten.
    Het Noord- Oosten, New Jersey inclusief spreekt mij meer aan dan het zuid- Oosten. Je moet er alleen wel een goed betaalde baan hebben, het leven is er behoorlijk duur.
    Misschien dat we ooit weer teruggaan, maar dan niet meer naar het Zuiden.
    Amerika heeft ook zo zijn voordelen, je merkt hier dat er nog steeds mensen ontslagen worden, iedereen is angstig om zijn/ haar baan. Groetjes, Niels

  • Caroline
   11/09/2014

   Heb net deze website ontdekt. Ik woon al 25 jaar in engeland. Wat ik het meeste mis zijn: nederlanders, ok we zijn soms te direct, maar dat is zo fijn, de keuze van vleeswaren, kroketten en alles Calve.

   • Abdullah
    25/10/2014

    Ik woon nu al voor een goede 6 maanden in Engeland. Ooh ik mis dropjes zoo erg

    • charlotte
     03/02/2015

     je hebt ook Engelse drop denk daar maar een aan!!!!

     • Rudy
      21/03/2015

      Omg Engelse Drop verschrikkelijk! lijkt in de verst verte niet op de Nederlandse drop, slap en een afschuwelijke smaak!

    • Diane Moore
     03/03/2015

     Je kan tegenwoordig bijna alles op de internet kopen! Wat ik hier in de VS niet kan vinden in de winkels koop ik online, bijv pannekoeken mix, speculaas, chocolade letters, enz…

  • Dat mis ik ook zo, heerlijk op de fiets even wat boodschappen doen, of even zomaar door de hei en bossen. In Arizona wordt je als gek aangeken als je zoiets zou doen.
   Hier moet je alles organic (biologisch) kopen of het is allemaal Genetically Modified en vol pesticides. Smerige troep. Ik mis de markten in Nederland ook. Wat ik niet mis in Nederland is het parkeer probleem. Als ik mijn ruime huis zou naar Nederland kunnen verplaatsen dan was ik al terug geweest..

  • Sterre
   26/07/2015

   Heyy niels!
   Ik zoek dingen die je In amerika niet kan krijgen maar in nederland wel en wel een beetje nederlands is voor een vriendin in texas! Weet jij iets?

 45. Willem
  31/07/2014

  Ik woon nu al 13 jaar in Amerika, en ik kan zeggen dat ik ongelooflijk veel mis. De heimwee zit er op het moment goed in, en die is met de laatste 4 jaren steeds opgelopen. Elke keer als ik mijn familie zie op Skype treft het me ook nog eens.

  Wat ik het meeste mis is mijn familie. Regelmatig bij elkaar op bezoek is normaal voor ons, maar helaas is mijn Amerikaanse familie niet zo. 1 of 2 keer per jaar zie ik ze, en dat is het.

  Het eten is ook iets dat ik mis. Kroketten, bitterballen, en Frikandellen. Een broodje met beleg zoals o.a. de Nederlandse kazen, vleeswaren, en Sandwich Spread. Hier is het eten ook wel lekker, maar ik vind de Nederlandse gerechten toch lekkerder, en ook de koekjes.

  De bus en de fiets. Die mis ik ook. Waar ik woon en werk fiets je alleen als je een doodswens hebt. Fietspaden bestaan niet, en zelfs in de bebouwde kom rijden de autos je zo uit de laan. Voetpaden bestaan ook bijna niet, tenzij je binnen in de stad woont. En het openbaar vervoer is zo slecht reregeld. Op een oude baan duurde het 1 uur om daar met de bus te komen. Met de auto? 20 minuten. En sinds kort hebben ze zelfs de bus in mijn buurt verwijderd, omdat er niemand gebruik van maakte.

  • Je kan echte Nederlandse kaas bij Costco kopen, goedkoper dan in Nederland! Bij Cost Plus Imports kan je Hagelslag en verschillende soorten drop kopen. Ik koop Nederlandse beschuit bij Safeway. Ik koop ook veel Nederlandse spulletjes online hier in de VS. Familie mis ik ook wel. De mensen hier zijn echt anders… Ik zal me hier NOOIT thuis voelen. Als ik naar Nederland vliegt, het moment dat het vliegtuig op Schiphol land voel ik me eindelijk weer “thuis.” Gek he? Fietsen door de bossen en hei mis ik ook, Kooien en schapen in de groenen velden, molens… Lekker met de trein ergens heen. Ik woon in Arizona… waar woon jij?

  • Heimwee is zo erg. Ik heb echt dagen dat ik kan zitten huilen erover. Ik vind de mensen hier zo “anders.” Ik zal me nooit hier “thuis” voelen. Een rot gevoel is het. Ik probeer me echt aan te passen, en optimistisch te blijven elke dag, maar het valt hiet mee. Ik mis de verschillende talen die je in Nederland steeds tegen kom. TV is anders, uit gaan eten, enz.

  • Diane Moore
   03/03/2015

   Ik begrijp precies wat je bedoelt! Gewoon Nederlands praten… en horen, en andere verschillende talen, dat mis ik heel erg. Ook Nederlands op de tv. rtttr Saaie boel hier, bah…

   • niels
    04/03/2015

    Ik ben sinds kort weer terug in Nederland en woon nu in een dorpje aan de kust. Ik mis eigenlijk helemaal niets van Amerika, behalve een paar vrienden, de natuur, de ruimte en de lagere belastingen. Het economisch klimaat in Nederland is niet geweldig en in de steden zijn er problemen met immigranten..
    Heel veel dingen die jij mist Diane, die kun je wel gewoon vinden in een stad als Atlanta. Omdat hier een groep Nederlanders actief is rondom de Nederlandse school. Maar dat zal in Arizona iets lastiger zijn..

    • Tanja Robles
     16/05/2015

     Hoi, ik mis Nederland steeds meer. Desto ouder ik wordt desto erger mijn heimwee.
     Ik denk erover na een food truck snackbar te openen en ben dringend op zoek naar een online bedrijf waar ik krokretten en frikandellen kan kopen.

     Woonde 17 jaar in mijn geliefde Wijchen. Wat ik er om zou geven om weer terug te kunnen gaan en mijn zonen wat van hun afkomst te tonen. Ze zijn beide in Wijchen en Nijmegen geboren maar kunnen maar weinig meer herrineren. Ik voel me vaak schuldig dat ze niet daar hebben mogen opgroeien maar helaas lie het fout tussen hun vader en mij en nadat ik mijn transportbedrijf heb opgegeven ben ik weer naar Duitsland verhuisd…en van daar uit ben ik naar Arizona vertrokken met mijn jongetjes. Woon hier sinds 2005 en werk in de staats gevangenis als bewaarder en na mijn laaste promotie ben ik nu uit uniform en meer als sociaal werkster voor de gevangenen.

     Ik geniet mijn leven hier maar ben altijd op zoek naar mogelijkheden om weer op de een of ander manier terug te gaan.

     De jongens zijn nu op college en spreken steeds vaker over de mogelijkheden in Nederland of Duitsland te studeren.

     Ik mis de mensen, de borrels, de gezelligheid, Haring met yuin en fietsen! Frietje oorlog met extra mayo….lol

     *ZUCHT*

     Nu is mijn heimwee weer zo erg dat ik ’t liefst zo naar de vluchthaven ga en direct naar Schiphol vlieg…
     groetjes uit Tucson, Arizona

     • Tanja Robles, ik zie dat je in Tuscon woont. Ik woon in Phoenix… Als je ooit in de omgeving bent, laat het aub weten!

     • Karen Giesen
      22/09/2015

      Hoi Tanja, ken je NLBorrels? Dat is een gezellige club jonge en oude(re) Nederlanders in Tucson die eens in de maand samen komen. Op Koningsdag werk lekkere bitter ballen gegeten daar 😊
      Ik ben zelf geboren in Nijmegen en opgegroeid in Noord Limburg. Heb tijdens mijn stage in Wijchen gewerkt en het is natuurlijk de vaste doorkomstplaats op de 2e dag van de 4d. Ik woon nu precies 12 jaar in Tucson, maar heb tussendoor een anderhalf jaar in mijn ouderlijk huis gewoond toen mijn moeder ziek werd.

      Mijn kinderen roepen vaak dat ik een restaurant moet beginnen, met Nederlands eten. Wist je dat er ooit eentje was? Het heette de Keuken Dutch en stond op de plek waar nu een Walgreens staatstaat, op Broadway en Swan. Ik ben er een keer geweest, uitsmijter gegeten. Groot schilderij van Nijmegen bij de ingang, koperen poffertjes pannen aan de muur.

      Ik mis Nederland ook, maar het is niet zo dat ik jankend in mijn bed lig. Die tijd is denken ik voorbij. Ik heb hier een super vriendin wonen in de straat, en verder hebben wij samen heel veel vrienden. Maar we genieten dubbel als weer weer eens een doos lekkers thuis krijgen. Terug gaan is niet gauw te doen, ook niet voor een vakantie. Veel te duur, met 3 kinderen…

 46. dennis
  29/07/2014

  Woon nu 2 jaar in brazilie( vlakbij belem). Nu ik dit allemaal zo lees mis ik ook erg veel, krijg er gewoon honger honger.

  • frank
   24/02/2016

   ha die dennis…..tof man….waar zit je ergens bij belem??? ik ben nu 4 keer in belem geweest en de 5e keer komt eraan ;-)) ga meestal voor 2 maanden bij de familie van mn vrouw……supertoffffff…. groetennnnnnn frankie

 47. ariannne
  18/06/2014

  ik woon nu al bijna 6 jaar in de dominicaanse republiek, en ik mis alles van nederland , het spelen in de sneeuw, sinterklaas, de bloemen in de lente echt alles 😦 .. me moeder komt volgende week op vakantie dus heb ik weer me lijstje klaar gemaakt met alles wat ze mee
  moet nemen zo als, drop,kaas,paprika chips,liga koekjes van alles en nog wat.
  xx groetjes

 48. Wout Sas
  28/04/2014

  Het is de Atlantic Dutch Shop
  94 Horseshoe Turn
  East Lawrencetown NS
  B2Z 1P6

  phone # 902 827 3654

 49. Wout Sas
  25/04/2014

  De Sobeys hier heeft geen Nederlandse waar dus dat is van de baan. Wij gaan af en toe naar East Lawrencetown daar woont een Hollandse kruidenier met zeer redelijke prijzen, veel goedkoper dan de Dutch truck from New Brunswick.

  • realmommysblog
   28/04/2014

   Oh echt? Wij wonen niet zo ver van Lawrencetown! Waar zou ik die kruidenier kunnen vinden?

 50. Michelle
  21/04/2014

  Ik woon in Wales en wat ik het meest mis is broodbeleg, en dan vooral boterhammenworst, de Hema, pakjes kruiden zoals nasi goreng, mayonnaise, overal met de fiets heen kunnen, de ‘een biertje drinken voor de gezelligheid’ ipv hoe word ik zo snel mogelijk dronken, de Nederlandse eerlijkheid/directheid, zelfs als Brabantse vinden ze mij hier heel direct, Amsterdam, de blokker.. Al krijg ik hier een hoop nieuwe dingen er voor terug, zoals waitrose, cider, bergen, sunday roast om er maar een paar te noemen.

 51. Annebeth
  10/02/2014

  Hei, woon in Noorwegen en mis het meest het eten, maar ook het shoppen, terrasjes en restaurants. Maar verder ook het aanbod aan alternatieve medicijnen. Hier is alles verboden. En tuurlijk mijn vrienden en familie. Hoewel ik mij rijk mag rekenen met familie hier. Dat scheelt enorm.

  • Marjo
   08/11/2016

   Hoi Annebeth,

   Ik mis dat ook heel erg, vooral het aanbod aan verschillende soorten groenten en ftuit 1x in het jaar gaan we met de auto naar Nederland en dan slaan we meteen groot in. Vooral kruiden, conserven en meer van dat soort zaken. Hoewel ik Nederland zelf niet echt mis, mijn familie en vrienden wel natuurlijk, gelukkig heb ik hier ook Super lieve vrienden en familie.

   In welk gedeelte van Noorwegen woon jij? Wij wonen in Vest-Agder

 52. ko vissche
  12/01/2014

  ik mis eigenlijk niks van Nederland,
  ik woon nu twee jaar in zuid spanje heb wat zaken gedaan met hollanders en zij hebben er voor gezorgt dat ik nederland absoluut niet mis, je wordt hier door veel nederlanders belazert als je zaken met ze doet, en juist de spanjaarden helpen je waar ze kunnen.
  ook valt het mij enorm tegen dat de nederlandse verenigingen niet over de juiste informatie beschikken die men nodig heeft om hier in spanje b.v. resident te worden zelfs bestuursleden die gewoon in spanje wonen en niet resident zijn, en hollanders die hier al 10 jaar of langer wonen en nog steeds niet resident zijn en jou graag willen vertellen dat je met je hollandse auto hier gewoon geschorst rond mag rijden.
  er zijn ook veel nederlanders die hier een ilegaal huis gekocht hebben van een hollandse makelaar ter plekke, ook is het moeilijk er achter te komen wat er nu allemaal precies betaald moet worden aan belastingen, door niet te betalen kunnen en worden er zeer hoge boetes opgelegd terwijl de mensen niet eens weten dat zoiets betaald moet worden. deze info zou natuurlijk bij de hollandse verenigingen verkrijgbaar moeten zijn, je gaat toch niet alleen naar zo`n vereniging om leuke dingen te doen, maar ook om te leren in het land op de juiste wijze te leven.

  ik had gehoopt dat de hollanders hier net als in canada elkaar zouden ondersteunen
  maar nee je moet zelf het wiel weer uitvinden, jammer.
  maar er zijn natuurlijk ook mensen die net als wij gewoon in spanje zijn gaan wonen en resident zijn geworden, en die best iemand willen helpen, het is alleen wel zoeken.

  • nella verkerk
   14/11/2014

   hallo ko, wilde je even vertellen dat ik dus bij de mensen hoor (denk ik) die net als jullie gewoon in spanje zijn gaan wonen en resident zijn geworden, waar in spanje wonen jullie, ik woon in casas ibañez, ongv. 135km landinwaarts en beetje naar beneden vanaf valencia. woon hier al 15jr in een klein dorp en het enige wat ik mis is haring, daar valt mee te leven, vriendelijke groetjes nellie

 53. Ria
  07/01/2014

  Hallo, ik heb 35 jaar in Oostenrijk gewoont, ik dacht ook altijd dat ik al die dingen zo miste wat jullie hier allemaal beschrijven 😉 Ben nu sinds 5 jaar weer in Nederland en ben tot de konklusie gekomen dat het hier allemaal heel erg veranderd is. Ook ik kwam 2x per jaar naar Nederland, leuk gezellig, al die lekkere dingen enz, maaaaaar dat was vakantie dan. Nu weet ik dat ik hier in Nederland absoluut niks gemist heb, integendeel, ik mis Oostenrijk en ga zeker weer terug !!!!!

  • Niels
   07/01/2014

   Hoi Ria, helemaal mee eens. Nederland is een mooi vakantieland en als je er een paar weekjes bent dan geeft het een vertekend beeld vol van herkenning en nostalgie. De realiteit is net even anders. Dat geldt overigens ook voor andere landen waar je prachtig vakantie kunt vieren, als je eenmaal aan het werk moet en in de dagelijkse sleur terecht komt…

   • Het is heel triest hoe Nederland zo verandered is. Ze laten maar jan en allemaal binnen, en ze lopen maar te klagen over Zwarte Piet en andere flauwekul, in plaats van aanpassen. Nederland is een heel speciaal, bijzonder mooi landje, en de Nederlanders zijn een bijzonder ras mensen.

    • Janneke
     16/04/2015

     Wat hypocriet, Diane, terwijl jijzelf ook ooit een ander land bent binnengelaten. Lekker meten met twee maten!

     • Diane Moore-van Schaik
      17/04/2015

      Hoi Janneke, Ik ben in de VS geboren. Mijn ouders waren immigranten van NL naar de VS, en een jaar later ben ik hier geboren. Ik heb in verschillende landen gewoond, Frankrijk, Spanje, Monte Carlo, en Engeland. Ik heb me overal aangepast aan de cultuur in de landen waar wij ook hebben gewoond, feestdagen, het eten, het manier van leven. “When in Rome do as the Romans do.” Sorry, but you must have misunderstood me. I’m not a hypocrite. My Nederlands isn’t perfect… I taught myself how to read and write it, so I do make spelling and grammatical errors, sorry about that. I lived nearly half my life in the Netherlands, 4 of my 5 children were born there. All of my ancestors were born and raised in the Netherlands. I feel more Dutch than anything. I was raised very old fashioned Nederlands. My parents always spoke Dutch at home, so I was tweetalig from the time I was a baby. There is nothing WRONG with the Netherlands letting so many foreigners into their country, but so many of them are causing serious problems there, which is very sad, especially with it being such a tiny country. It’s sad how some people take advantage of Holland’s social system. My own parents had to suffer in an old age home because of the “bezuinigingen.” I love Holland, I wish I could move back there… but my some of my children are now married and have children, so I’m stuck here. But my heart is and always will be in Holland. My parents, grandparents, are now dead, (they all died in Holland) but I still have lots of friends, cousins and some aunts and uncles living in Holland. I’m sorry if you misunderstood what I was trying to say. I didn’t mean to offend anyone. Groetjes uit Arizona. 🙂

  • Monique
   07/01/2014

   Hallo Ria,

   dat heb ik al van meer Nederlanders gehoord die na lange tijd in het buitenland te zijn geweest, weer teruggekeerd zijn.
   Ik vindt 1 tot 2 weken NL leuk voor vakantie en om familie en vrienden te zien, maar ben blij dat ik daarna weer naar Zuid-Duitsland terug kan! Nederland is zo veranderd, dat merk je al tijdens een verblijf van een week. Onze kinderen die in Duitsland geboren zijn, dachten ook altijd dat het leuker zou zijn in NL te wonen, omdat ze NL alleen maar in vakantietijden bezochten. Toen heb ik ze toch maar uitgelegd dat de kinderen in NL ook naar school toe moeten en zelfs veel minder vakanties hebben dan de Duitse kinderen.
   Succes met je plannen voor de terugkeer naar Oostenrijk!

  • wim
   20/07/2014

   Groot gelijk Ria ik doe ook mijn best om te moven hier naar Oostenrijk wanneer het even kan binnen kort groet Wim

  • Fred en Ans
   21/01/2015

   Wij werken nog beiden maar denken eraan om over 10 jaar ook te vertrekken naar Oostenrijk en wel naar de Steiermark waar we nu al 5 jaar vakantie vieren.
   Ria weet jij of het in Oosterijk koffiepads te koop zijn.
   Zou je me dat willen laten weten op
   fredenanshuijs@ziggo.nl

 54. John Krabi
  24/12/2013

  Woon en werk alweer 25 jaar in het buitenland , waarvan de laatste 9 jaar in Thailand . Wat ik mis is hollandse nuchterheid en de lange zomer avonden . Wat ik miste is nu verleden tijd in Thailand , sinds medio 2013 hebben we een officiele nieuwe haring importeur in Thailand . Een hoeraatje voor Pim uit Hua Hin

 55. Hans
  08/12/2013

  Ik woon al 14 jaar in Noord Ierland en ik mis nog steeds het gezellige nederlandse potje dammen. De ierse variant daarvan is checkers, een raar kinderspelletje.
  Ik mis de schitterende nederlandse kerkorgels en de mooie muziek daarvan (gelukkig is er: orgelradio…)
  Wat ik niet mis is het eindeloze politiek gezeur, trouwens het ook het algemeen gezeur van nederlanders. En nederlanders weten altijd alles veel beter.
  Ik mis het nederlandse landschap. En Sinterklaas en alles daar omheen.
  Ik mis de nederlandse directheid. Hier moet je uitkijken met de manier waarop je iets zegt. Je wordt gauw voor “blunt” (bot) uitgemaakt.
  Nederlanders kunnen best trost zijn op hun landje. Hoewel de zeurders zullen het wel weer beter weten!

 56. Josje
  04/12/2013

  Oh ja, dat vergeet ik nog. Schoon drinkwater uit de kraan. Dat hebben wij hier in Spanje niet.
  Ik moet altijd flessen mineraalwater kopen. En je huid en haar zijn altijd zo droog na een douche. En de gezellige restaurants, met de gemoedelijke inrichting. En een goed indonesisch restaurant, dat mis ik ook. Even naar de snackbar voor een frietje. Ik begin gewoon te kwijlen, en krijg honger. Ook mis ik mijn familie. Even gezellig met mijn zuster kletsen, of hun een knuffel geven. Prettige Feestdagen, iedereen!

  • Diane Moore-van Schaik
   17/04/2015

   Ik heb 8 jaar in Spanje gewoond. (Marbella en Estepona) Vond het zo leuk! Ik heb zo genoten van de gezellige feestdagen daar! Je hebt gelijk over het drinkwater daar…. Als je denkt dat de lucht in Spanje droog is moet je nooit naar Arizona komen om te wonen! De vochtigheid in de lucht is super laag hier.. en dan de super hete zomers hier, rond de 45 graden! Waar woon je in Spanje?

 57. Josje
  04/12/2013

  Ik woon alweer 37 jaar in Spanje, vlakbij Alicante. En wat ik mis is een mooie wandeling door het bos. En de geur van de bomen, en het ritselen van de bladeren die op de grond liggen. Hier is alles zo droog en dor, met weinig regen.
  Vanwege het toerisme kunnen wij hier van alles kopen, maar ik ben wel 90 min. onderweg voor een pakje hagelslag en een paar frikandellen. Natuurlijk koop ik direkt veel in, anders is het niet te doen. Maar nu met Sinterklaas mis ik mijn chocolade letter en pepernoten. En met Kerst mijn Kerstkransjes. Want de supermarkt verkoopt alleen de meest voorhand liggende produkten.
  De Spanjaarden zijn lieve mensen, maar improviseren veel. Maak geen afspraak om iets te ondernemen want het loopt altijd anders uit.

 58. Tamara
  06/11/2013

  Witte bolletjes, kroketten, frikandellen, goede mayo, de kruidvat, Hema, echte pannenkoeken, de V&D, goede hagelslag, kant-en-klaarmaaltijden van de AH, de AH in het algemeen.

 59. Angela
  10/10/2013

  Hallo beste mensen,
  Ik wil als eerst even melden dat ik niet in het buitenland woon en dus gewoon in Nederland. Wat ik hier dan doe? Ik kwam toevallig op deze website omdat ik aan het kijken ben wat de mogelijkheden zijn om in de toekomst te emigreren. Het is grappig om te lezen dat sommigen van jullie de ‘gezelligheid’ missen. Dankzij de crisis en andere zaken is er namelijk weinig sprake meer van gezelligheid. Per dag verliezen gemiddeld 500 mensen hun baan, de politiek richt zich op eigenbelang, de prijzen stijgen enorm en de regels worden te zot voor woorden. Dit beïnvloed die gezelligheid die wij als Nederlanders zo goed kennen. Mensen zijn bijna te bang om een krant open te slaan en gezellig met vrienden en familie dineren kan al bijn niet meer. Dankzij deze zaken benijd ik eenieder die woont in een ander land. Verder zou ik het wel eens zijn met het missen van bepaald voedsel. Maar dankzij het internet valt er heel wat te bestellen en inderdaad, sommige dingen zijn gemakkelijk zelf te betalen.

  • Anna
   07/11/2013

   Ach joh, ik kom nog harstikke vaak in NL en de gezelligheid is nog precies hetzelfde.

   Die zeurderigheid van de Nederlanders mis ik in ieder geval niet, moet ik zeggen. Altijd denken dat het elders beter is, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Die crisis speelt in vrijwel alle landen, in geen enkel land is de politiek perfect (Ik mis de Nederlandse zelfs sinds ik in Zweden woon!) en in ieder land zul je tegen bepaalde irritaties aanlopen. Misschien een beetje overdreven om iedereen die in een ander land woont te benijden. Er zijn heus landen waar het minder fijn leven is dan Nederland. Nederland is een prima land in mijn ogen 🙂

   Ik mis mijn familie en kennissen, de directe manier van communiceren, het feit dat men in Nederland niet zo krampachtig politiek correct is de hele tijd, en eten: snacks, brood (want lekker brood kennen ze niet in Zweden, zeker niet voor een betaalbare prijs), eigenlijk alles wat gebakken moet worden (vlaaien, koekjes…), calvé pindakaas, Hollandse mayo, bitterballen, kaassoufflés (ojee, ik begin te kwijlen!). Drop hebben ze hier gelukkig wel!

   • Monique
    07/11/2013

    Ook mij is het de laatste tijd opgevallen als we op bezoek waren in NL, dat er veel geklaagd wordt over de crisis. Volgens mij is dit wel klagen op hoog niveau. Zeker als er dan wordt gezegd dat NL het tweede Griekenland dreigt te worden, kan ik het niet meer serieus nemen.
    Ik woon in het welvarende Duitsland, waar we inderdaad momenteel minder zwaar onder de crisis te lijden hebben. Maar NL behoort nog steeds tot een van de welvarendste landen ter wereld. Niemand vindt het fijn een stapje terug te moeten doen, maar dit is toch echt de enige oplossing als er jarenlang te hoge uitgaven zijn geweest!

    Er zijn veel mensen die boven hun stand hebben geleefd en die merken dat nu. In Duitsland hebben de banken al sinds jaren en al voor de crisis het geld voor leningen minder snel laten vloeien dan in NL, en ook daardoor staat Duitsland er financieel beter voor.

    Monique

  • Hoi Angela, uit Arizona! Nederland is inderdaad heel veel veranderd. Ben voor het laatst 5 jaar geleden in Nederland geweest en was wel geschrokken hoe veel.. .Muslims overal, prizen niet te geloven, zooo duur. Parkeren met de auto is een ramp. Ik ben in Bussum in de jaren 70 en 80 gewoond. Bussum is niet zo mooi en schoon meer. Geen bloemen worden in de parken geplant. Vroeger wel. Ik mis mijn familie die daar woont, vrienden… heimwee is zoiets ergs. Gelukkig kan ik veel Nederlandse dingen kopen hier, ook via internet. Drop, Hollandse kaas, (goedkoper dan wat jullie in NL betalen, ook al is het export van NL! ) Beschuit, hagelslag, speculaas, enz… Groetjes uit Arizona

  • Hoi Angela, uit zonnige Arizona. Ik hoor het allemal van neven en nichten in Nederland hoe slecht het daar is. De man van mijn nichtje werd ineens na ruim 32 jaar bij hetzelfde baas van de ene dag op de andere ontslagen. Niet leuk als je 55 jaar oud ben. En nu met al die vluchtelingenen… dood eng allemaal. Nederland is ook harstikke duur vergeleken met hier in de VS. Huizen, autos, benzine, alles is dubbel duur en meer. Ik heb familie in Amsterdam en Eindhoven wonen. Wij hebben jaren lang in Bussum gewoond, wat heel veel verandered is. Heel triest, ik vind het zo erg als ik het nieuws in NL volg. Het is zo jammer allemaal.

 60. Hendrik
  02/08/2013

  En wat mis ik? Eigenlijk niks want ik woon in Duitsland op 1 uur van de Nederlandse grens…..ben elke week wel een keer in Nederland.
  Ik mis eigenlijk wel iets en dat is NL televisie……ben al een tijdje met NLTVMee bezig, Maar verder als aanmelden kom je daar niet…..

  • Monique
   05/09/2013

   Woon ook in Duitsland, maar helemaal in het Zuiden. Maar met ongeveer 3 bezoeken per jaar aan Nederland kunnen we voldoende nederlandse proviant inslaan. Wat we wel blijven missen is onze familie en vrienden. Die zouden we graag vaker zien. Jouw mening over de nederlandse TV-programmas kan ik niet delen. Als ik op bezoek in NL ben en door de programmas zap, vindt ik ze grotendeels erg schreeuwerig en super Amerikaans. Misschien ben ik het ontwend omdat ik al 23 jaar in Duitsland woon. Kijk hier soms naar de BVN-zender.
   Waren onlangs op vakantie in NL en waren nogal geschokt over de crisis-stemming vanwege de slechte economie in het land. Je voelt je bijna schuldig in Duitsland te wonen, waar alles goed loopt.

   • Marry Butler- Hooijkaas
    27/09/2013

    Hallo Monique,, woon in Engeland en deel jouw menig over de TV in Nederland ,, vind het allemaal een beetje grof en het taalgebruik is ook niet on over naar huis te schrijven ,, ga toch wel 4 of 5 keer per jaar naar Holland , familie en vrienden bezoeken,, gaat hier ook wel goed hoor ,,

  • ph
   16/10/2013

   Ik heb hier in Griekenland satteliet-tv van canal digitaal kost 15 euro per maand perfect!!!

 61. realmommysblog
  27/07/2013

  🙂 Ik mis ‘stinkkaas’ (Zwitserse strooikaas), kaassoufles (!!!), en gewoon de lekkere oude kaas die hier (Canada) ook wel te koop is, maar stinkend duur is. En verder mis ik de Hema (en dan ook de hema worst!), blokker en gewoon Nederland! 😦 Zijn er nog meer Nederlanders in Canada hier (Maritimes)???

  • Leny
   01/10/2013

   Ik woon in BC , miss alleen de rookworst , LOL . Ga naar Bellingham , USA, voor de Kaas !!!! eieren en nog veel meer , o ja , ook een lekker wijntje …………….

  • Hallo, ik woon in PEI, mijn dochter was op bezoek en bracht hagelslag, krenten brood en ingredienten om loempia’s te maken . (een pakket) met haar mee.Kaas koop ik geregeld en is duur, maar ja!

  • Wout Sas
   24/04/2014

   Wout Sas, ik woon in Antigonish NS. IK mis de gestoofde peren die wij altijd aten in de herfst. De Nederlandse kaas is hier erg duur, je kunt het nu ook kopen bij de Superstore, de prijs is redelijk.

   • realmommysblog
    25/04/2014

    Wij wonen ook in NS! Bij de superstore vind ik de kaas nog steeds duur… 😦 Maar bij Sobeys heb je een Nederlands gedeelte waar er altijd leuke dingetjes te koop zijn (zoals pakjes om boterkoek mee te maken, pickwick thee, wilhelmina pepermunt etc :))

  • Carlo
   31/01/2015

   Hallo allemaal!
   Ik zit net te googelen of ik wel trassi mag opsturen vanuit NL naar Canada. Kom ik deze site tegen. Héél leuk. Herken zoveel dingen. Ik woon ook in BC, op Vancouver Island in Duncan. Ben met een Canadese getrouwd en heb 2 Canadese stiefdochters, maar mis, naast alle Hollandse lekkernijen, ook de Nederlandse humor.

 62. brenda
  14/07/2013

  Ik woon bijna 2 jaar in gran canaria en mijn moeder stuurt vanuit nederland maandelijks een pakketje met hagelslag, pindasaus, terijaki honing en ketjap manis.

 63. Veronica
  07/05/2013

  Ik woon al jaren in de US en mis nog steeds de Hollandse gezelligheid, de croquetten , advocaat etc. En de meeste Hollanders die ik hier ontmoet heb missen al die dingen ook..

  • Robert
   14/08/2013

   Veronica, ik ben het helemaal eens met je ik woon hier in Georgia US inmiddels 24 jaar en de gezelligheid is zekers een van mijn grootste dingen die ik mis en Tum Tum snoep raar maar ik mis de puntzak met Tum Tum wilde gewoon even reageren groetn aan iedereen hier.

  • Brigitte
   04/09/2013

   ik woon al 10 jaar in de UK en ik mis (buiten mijn familie) ook de Hollandse gezelligheid, terrasjes met life muziek, vla, drop, en natuurlijk de echte chocolade melk en pindakaas – ben de knoop aan het doorhakken en over een paar maandjes hoop ik dan weer voorgoed terug naar NL te gaan

   • Elvira
    08/09/2013

    Ik kan me hier volledig bij aansluiten. Hoewel Engeland (ik woon in de Londonse suburbs) voor mij maar 4 uurtjes rijden is van NL (inclusief tijdsverschil …) vind ik het qua cultuur toch anders. Ik mis de nederlandse frisheid, het even snel fietsen naar een supermarkt, kinderen die gewoon met de fiets naar school kunnen en gewoon met hun vriendjes kunnen afspreken, dat is hier altijd een afspraak die minimaal een week van tevoren gemaakt moet worden. Het eten, hoewel je in London echt wel lekker naar een restaurant kunt tegenwoordig. Relatief weinig soorten groenten te verkrijgen en van groentewinkels hebben ze hier nog nooit gehoord. Contacten met mensen inderdaad zeer oppervlakkig, je komt er niet tussen. Heb een paar leuke vriendinnen gevonden, maar je mist een achtergrond. Mis familie en vrienden. Onderwijs (private en/of grammarschools) is wel weer beter dan in NL en ook breder. Kinderen wel volledig geintegreerd en zijn heel happy maar blijven wel echte nederlanders, haha.

 64. Corina
  29/04/2013

  Hallo. Ik woon nu een jaartje of 13 in Groot Britannie. Van Schotland naar Wales en met een weekje naar Engeland (Somerset) 🙂 Wat ik van Nederland mis… de directheid… “gezellig” …. drop, mijn familie…. En ja, na al die jaren kan ik eindelijk ZELF botterballen maken… woohooo 🙂 Gelukkig kan je hier bij sommige winkels wel stroopwafels kopen! Drop en hagelslag wordt me gelukkig nog wel eens toegestuurd 🙂 Ook de Libelle en Margriet mis ik… !

  • carel
   07/05/2013

   wat dacht u van om naar ons te luisteren en wel naar vaporadio ga naar http://www.vaporadio.nl veel luister plezier dan en geef het door aan u fammilie wij doen ook aan verzoekjes bye bye

  • Marry Butler- Hooijkaas
   27/09/2013

   Hallo Corina
   Lees net je berichtje ,, Ik woon ook in Engeland , maar in het Lake District ,, je kunt bij Lidle stroopwafels kopen ,en op het moment ook weer speculaas en Kerst stoll ,, als ik in Holland ben neem ik altijd een hele lading Senseo koffiepads mee terug ,, En ik woon hier al bijna 30 jaar en ontvang nog iedere week op tijd de Margriet ,, ben daar al heel lang op geabonneerd ,, groetjes Marry

  • Marry Butler Hooijkaas
   28/08/2015

   Hallo Corina , de Margriet hoef je niet te missen ,, krijg hem iedere week bezorgd , in Engeland ,,

 65. Anne Wilkes
  06/02/2013

  Woon al weer 13 jaar in Engeland en het meest mis ik de directheid. Hier is iedereen aardig maar zo oppervlakkig. Ze zeggen nooit wat ze echt denken. Echte vriendschappen opbouwen waar mensen tegen elkaar kunnen zeggen wat ze willen is dus ook veel moeilijker. Verder mis ik het fietsen, lekkere directe humor met van die typisch Nederlandse uitspraken, gezelligheid, koffietijd en het ” vieruurtje” met thee en een koekje, het eetcafe met de dagschotel. Maar natuurlijk ook drop en Hollandse nieuwe!

  • Connie Sanders
   28/02/2013

   Ik woon nu bijna 30 jaar in Engeland en mis een hoop dingen, vooral de taal! Gezellig koffie drinken doen ze hier niet, tenminste niet met echte koffie en thee drinken zonder melk vinden ze vreemd. Maar ik moet zeggen dat alles went. Ik haal de schade in wat etenswaren betreft als ik in Nederland ben.

 66. Heleen te Boekhorst
  31/01/2013

  Ik woon al weer zo’n 14 jaar in Engeland. Wat ik het meest mis zijn mijn familie en vrienden. En dan de nederlandse taal, fietsmentaliteit, de infrastuctuur, drop, kaas en lekker brood, hagelslag en rookworst, de natuur en het water.

 67. bianca morren
  29/01/2013

  het meest mis ik de mooie, blonden lange mannen en vrouwen, de nederlandse eerlijkheid, de cafe en bars die open blijven, de standen met de mooie strandclubs waar je lekker op het strand kan eten en flaneren op een warme dag. De goede fietspaden die we hier niet hebben, de schoone treinen, Amsterdam waar je zo lekker kan rondlopen, dat elke nederlander minstens een buitenlandse taal spreekt, onze mooie stranden en ja soms het eten. maar het meest van alles mijn familie….. en Nederlandse vriendinnen want die gezelligheid hebben we hier niet…….

 68. Karen Garcia Giesen
  07/01/2013

  Wat ik in NL erg gemakkelijk vond waren de gemaks-boodschappen. Kant en klare groentepakketten voor je nasi, of voorgekookte krieltjes. Al dat soort dingen kan ik hier in de VS echt niet vinden. Ik moet de groenten zoveel mogelijk zelf bij elkaar zien te krijgen. Ook mis ik de kruidenmixen, het heerlijke brood, hagelslag, gestampte muisjes, Pickwick thee, koffiepads voor de Senseo, andijvie en witlof, drop, salmiaksnoepjes en de vleeswaren en nog veeeel meer! Even snel naar de snackbar voor wat friet. Terrasje doen in de stad en dan mensen kijken. Het dagje winkelen op zich mis ik ook. Een ‘mall’ haalt het niet bij een gezellige binnenstad in NL, weer of geen weer! Sinterklaas, paaseieren zoeken, kerstmarkt in het tuincentrum, de Nijmeegse Vierdaagse, het journaal en radio (lang leve internet!)
  En ik mis mijn zussen!

  Wat ik niet mis? Over het algemeen: het weer. En het pietluttige van de Nederlanders. Het eeuwige ‘moeten’. Als je niet zus of zo doet/gedraagt, dan kennen we je niet. “Buurvrouw aan het hardlopen, dan ik ook!”. Ehm, nee dank je…

 69. Mir
  28/11/2012

  Wat gezellig! dat is meteen wat ik mis, het woord “gezellig” kunnen gebruiken, er is in het Engels geen woord voor die beleving. Ik vind de wegen hier ook rot, de infrastructuur is Nl is echt goed in vergelijking. Het is een idylisch landje denk ik nu na drie jaar hier. Met je fietsje overal heen, rugzakje en tent en je kunt overal zwemmen, heerlijk. DROP DROP DROP, dat mis ik ongelooflijk erg! Bitterballen ga ik nu maar eens zelf maken. Ik vind trouwens wel dat Engelsen je makkelijker toelaten in hun leven dan de gemiddelde nederlander. Die hebben zinnen als “what are you up too?” Daar kun je in NL toch niet mee aankomen, brutaal!!!! 🙂

 70. Nicole
  24/11/2012

  Ik woon in de Verenigde Staten en ondanks het feit dat we op redelijke afstand een winkel hebben die Nederlandse producten verkoopt mis ik:

  Hema rookworst
  ham/kaas croissantjes van de AH
  Hollands brood
  Chocomel
  Shoarma & Doner Kebab
  King pepermuntjes
  Zakjes van Knor en Honig
  Oliebollen, poffertjes en amandelstaaf

  De lijst kan eigenlijk wel voor eeuwig door gaan. Mis alle Nederlandse producten!
  :-p

  • Niels
   23/12/2013

   Ik woon ook in Amerika. Ik mis al deze producten en het gemak waarmee je in Nederland boodschappen kunt doen. Even op de fiets, en alles vlak bij elkaar. Hier zit je constant in de auto om van winkel naar winkel te gaan (tenzij je naar de Wal-Mart gaat)
   Ik mis ook Chinees-Indonesisch eten, de snackbar voor een patatje pinda en een kroket.
   Sinterklaas en kerst op zijn Nederlands. Oud en Nieuw met veel zelf afgestoken vuurwerk. De Oliebollen bakken we zelf.
   Wat ik niet mis: de enorme drukte in Zuid Holland, de hoge belastingdruk, het gebrek aan natuur, de gesloten clubjes van mensen die elkaar sinds hun geboorte kennen en niet openstaan voor nieuwe vriendschappen.

  • Oliebollenmix, enz kan je online kopen! Gelukkig maar, want dat doe ik vaak. Anders was ik allang gek geworden van heimwee! Groetjes uit Arizona!

 71. Regina
  13/11/2012

  Ik mis kroketten, frikandellen, bapau, unox leverpastei, unox smac, unox rookworst.
  belegen kaas, stampotten, satesaus, alle kruiderijn van de indonees, indonesich afhaalcentrum. zwitzal zeep, de markt, sinterklaas tijd en de snoep. snert (staat nu toch lekker hier in de pan lekker zelf gemaakt) schaatsen, de taal, de openheid van de nederlander.. tja bijna alles..nederland is top,

 72. Yolande Meunier
  12/11/2012

  Ik woon nu 44 jaar in Parijs maar Ik kom nog steeds met een grote tas vanuit Nederland terug met :
  – alle soorten drop, zoet en zout en halfzout
  – pepermuntjes
  – stroopwafels van AH
  – Venz chocolade hagelslag
  – pindakaas
  – sprit
  – hollandse kaas en dungesneden ham
  Meer om te leven heb ik niet nodig
  Yolande

 73. H.Nawawa
  11/11/2012

  Ik woon al 4 jaartjes in Londen en ik mis Nederland met alles er op en der aan 😀
  zo als de
  -Sinterklaas feestdagen,
  -de Nederlandse supermarkten,
  -de junkfood (Turkse pizza en de Hollandse patat)
  -de Nederlandse TV series en film
  -het Nederlandse taal
  -KONINGINNEDAG
  -Hagelslag
  -Oud en nieuw en de oliebollen
  -De Suikerfeest vieren met mijn vrienden in de moskee en dan 3 dagen vrij!!
  -HUP HOLLAND HUP tijdens het WK of EK
  – en vooral het gevoel of soort van sfeer dat ik heb als ik in Nederland ben 😀
  ooooh ik mis het! maar ik vind deze website wel leuk en deze comments wel gezellig.

  • Brigitte
   04/09/2013

   Ben het 100% met je eens in alle opzichten!

  • Elvira
   08/09/2013

   Koninginnedag wordt meestal op Trafalgar Square gevierd de tweede of derde zaterdag van april, even in de gaten houden via de site van Holland House (of zoiets). Best wel gezellig met nederlandse patat, broodjes kroket, poffertjes, tulpen (die 2weken goed zijn gebleven!) en meestal optredens van nederlandse bands. Dit jaar ging het niet door geloof ik maar hoop volgend jaar wel weer.

  • co
   24/11/2016

   idd ik geniet ok van de hollandse gezelligheid hier op deze site ….zaalig lekker open praten ,wat genieten ,wat bijleren, wat gedachtens wisselen hihi …

 74. Elize
  09/11/2012

  Ik mis Sinterklaas.
  Ik woon in Duitsland en hier wordt kerst groot gevierd.
  Omdat ik met een duitser ben verloofd, weet ik ook niet goed wat we later met onze kinderen moeten gaan vieren. We willen allebei onze familietradities bijhouden, maar ik ben ook bang dat de kinderen Sinterklaas helemaal niet kunnen vieren in duitsland omdat er gewoon geen aandacht aan wordt besteed. 😦

  • irene barreiro
   14/11/2012

   Elize, ik woon al 26 jaar in Spanje, en heb , toen mijn kinders klein waren, gewoon de schoen laten zetten, verhaaltjes verteld,sinterklaasliedjes geleerd en als het enigszins kon, meegenomen naar het sintfeest van de nederlandse ambassade. daarna, de grotere kadootjes, met de kerst/3koningen. Sinds 6 jaar gaan we elk jaar even over naar nederland met sinterklaas…voor de sfeer, het lekkers en de inkopen voor kerst.
   Mijn kleinste, dochtertje, is nu 9, maar geniet van sinterklaas, en smult van het typische lekkers (pepernoten, kruidnootjes, chocoladeletters enz). Hier is sinterklaas totaal onbekend, en voor haar school een goede manier om andere kinderen ook andere tradities te leren kennen, en een paar jaar terug hebben we dus een leuke les sint en piet gegeven op schoool, tekeningen inclusief!
   Nu, wat we allemaal missen…hagelslag en chocovlokken, kroketten, pindakaas, drop, ontbijtkoek, de markten met kibbelingen/haring/paling, broodbeleg…..er is hier steeds meer te koop, maar de prijzen/smaak is toch niet hetzelfde.
   Dus… nog even wachten, en we kunnen weer lekker inslaan….bij de jumbo en AH!!

  • Monique
   13/12/2012

   Ook wij wonen in Duitsland (sinds 22 jaar) en vieren nog steeds Sinterklaas met onze kinderen. Het zal nooit zo zijn zoals het in NL wordt gevierd, dat is wel duidelijk. De duitse Sinterklaas is heel wat ernstiger en de Piet (Knecht Ruprecht) is al helemaal niet kind-vriendelijk te noemen. Wij vieren dus Sinterklaas wat meer dan de Duitsers en kerst wat minder dan de Duitsers. Want dit typisch nederlandse feest opgeven, wilden wij ook niet! Omdat wij allebei Nederlanders zijn, is het natuurlijk wel wat makkelijker deze traditie in ere te houden.
   Wat wij missen is vooral onze familie en vrienden in NL, de nederlandse kust en enkele typische nederlandse etenswaren, die trouwens ook steeds meer hier in Duitsland te verkrijgen zijn. Ze smaken vaak wel wat minder en kosten meer.
   Wat we niet missen is de drukte op de nederlandse wegen, de vaak gestresste mensen die een steeds korter lontje hebben en de verstedelijking van het nederlandse land. Gedurende de afgelopen 22 jaar is er optisch heel wat veranderd in Nederland en helaas niet alleen maar positief! Je ziet het land echt dichtgroeien.

  • Sehnsucht
   23/12/2012

   Je kunt toch ”Nikolaus” vieren? Is een beetje anders als het Nederlandse Sinterklaasfeest… maar het komt een beetje in de buurt.
   Snap het wel hoor. Ik mis de Nederlandse Sinterklaas ook… (woon ook in Duitsland, sinds 2,5 jaar)

  • Peter
   31/03/2013

   Dan ga je uitgerekend Sinterklaas toch bij jouw ouders vieren met de kids erbij,
   is maar ééns per jaar.

  • Desirée
   01/12/2013

   Hoi Elize,
   Wij wonen nu 7 jaar in Canada en vieren nog elk jaar Sinterklaas…!
   Onze dochters, nu inmiddels 19 en 20 jaar, willen echt niet anders. Ik neem zoveel mogelijk versieringen mee uit NL bij een bezoek aan NL in November of December en daar versier ik de huiskamer mee zo’n 2 weken voor Sinterklaas. We kopen de cadeautjes, maken gedichten en bij de Hollandse winkel koop ik het snoepgoed e.d.
   Op pakjes avond zelf laat ik ze eerst via het internet naar de intocht kijken en dan beginnen we met het uitpakken van de pakjes.
   Het is maar hoe je er zelf een draai aan geeft.
   Groetjes,

   • realmommysblog
    06/12/2013

    Hey Desiree, wij wonen ook in Canada! Waar in Canada wonen jullie?

    Wij vieren ook Sinterklaas maar ik moet zeggen dat het moeilijk is de jongens (3 jaar) een ‘echt’ Sinterklaas gevoel te geven omdat in de supermarkten, bibliotheken, op tv en radio etc alleen maar Santa Claus is….

  • Niels
   23/12/2013

   Hier in Amerika hebben we een Nederlandse gemeenschap die sinterklaas organiseert. We mochten ook op school komen vertellen over sinterklaas (zonder zwarte piet dan maar) en hebben kleurplaten en pepernoten uitgedeeld. Onze dochter zong een sinterklaasliedje voor de klas en ze zaten allemaal met open mond te luisteren 🙂

 75. Natacha
  01/11/2012

  Ik woon al zo’n 25 jaar in Luxemburg, ben met een Luxemburger getrouwd. De tijden dat ik voor stroopwafels en pindakaas naar Nederland moest, zijn voorbij. Er is zelfs échte drop. Maar wat ik erg begin te missen is mijn moedertaal. Hier in Luxemburg spreken we vanalles door elkaar en ik merk steeds vaker dat ik het Nederlands gewoon niet meer goed beheers. Ik kom niet meer op woorden, vertaal woorden verkeerd (vooral uit het Duits). Ik wilde ooit schrijfster woorden toen ik jong was, maar ik kan geen behoorlijke brief meer schrijven in het Nederlands :-((

  Groeten uit Luxemburg,

  Natacha
  http://astorminsidemyhead.blogspot.com

  • irene barreiro
   14/11/2012

   Ik heb daar ook zo’n moeite mee, vooral met het spreken tegen de kinderen. nederlands spreek ik haast alleen nog maar met mijn moeder, zelfs mijn broer spreekt alleen spaans en catalaans…..de eerste uren dat ik terug ben in Nederland heb ik altijd even moeilijk met de taal, en ben ik geneigd veel in het spaans te spreken tegen de kinderen.
   Maar correct onze moedertaal spreken en schrijven kost heel veel moeite…en zeer zeker na zoveel jaar.
   Ik woon trouwens al 26 jaar in Spanje!
   🙂

   • Hallo Irene ,, heel vreemd dat je moeite hebt met je eigen taal ,, ik woon nu 32 jaar in het noorden van Engeland ,, maar spreek nog vloeiend Nederlands ,, probeer in contact te blijven met mensen in Holland per e.mail in het Hollands !! dat helpt misschien , Nederlandse boeken lezen ? probeer het , maar verlies niet je moedertaal ,, x succes ,,,

  • Elvira
   04/03/2015

   Hoi Natacha, ik woon ook in Luxembourg en ik begrijp wat je bedoelt. Wij wonen hier nog niet zo lang, maar ik moet echt op cursus om luxemburgs te leren. Ik spreek wel vloeiend engels en frans dus ik kan me hier goed verstaanbaar maken. Ik vind trouwens wel dat de intonatie heel erg “nederlands” is, grappig is dat. Wij hebben 10 jaar in Engeland gewoond, en ik ben blij dat we nu hier zijn, ik vind het hier heerlijk. Wat een verschil! Alles “werkt” hier. De wegen zijn goed (alhoewel er veel geklust wordt), de ziekenhuizen zijn goed, huisartsen praktijken zijn schoon en netjes. Was vorige week nog een paar dagen in de UK en hoewel ik mijn vriendinnen mis die ik daar heb gemaakt, was ik blij dat ik terug kon naar Lux! En het is veel makkelijker om naar NL te gaan om familie/vrienden te bezoeken, zonder afhankelijk te zijn van externe vervoersmiddelen om het water over te komen, heerlijk! Ook hou ik van het internationale aspect van Luxembourg, het is bijna ‘gezellig’, hoewel je wel zelf erop uit moet om mensen te ontmoeten, ze komen niet vanzelf naar je toe!

 76. Tessa
  23/10/2012

  Grappig dat iedereen over eten begint. Ik mis de Nederlandse ‘echtheid’, en gewoon chagrijnig op straat kunnen lopen! Hier in Amerika moet je voortdurend blij en aardig zijn, zo vermoeiend..

  • Niels
   23/12/2013

   hahaha! Ik woon ook in Amerika (in het zuiden) en blijf gewoon lekker mezelf, dus ben af en toe gewoon heerlijk ouderwets chago in het openbaar 😉

  • Daar heb je gelijk in. How are you today? Alsof ze het echt menen????

 77. Karin71
  11/10/2012

  Ik woon in Wales en mis kroketten en frikandellen het meest. Weet iemand of zo die hier ergens kan krijgen?

  • Natalie
   23/10/2012

   Hoi Karin,
   Ik woon ook in Wales en naast mijn familie en vrienden mis ik kroketten en frikandellen heel erg. Ik heb ze hier nog nergens gevonden dus als je ze ergens in een supermarkt in Wales vindt, laat het me dan alstublieft weten. Waar ergens in Wales woon je?

  • Annemieke
   16/11/2012

   Hoi Karin en Natalie, ik zag een recept voor bitterballen op deze site, ik zou denken dat je hier ook kroketten mee kunt maken? 😉
   https://heimwee.info/2012/07/10/hollandse-bitterballen/

 78. Maaike Gomes
  26/09/2012

  de nederlands vrijheid…en gezelligheid, mijn familie en vrienden.. en frikandellen!

 79. gonnie
  05/09/2012

  oranjekoek en drop! groetjes uit CH

 80. Tonny van der Storm
  29/08/2012

  wat aardig nou, willie!!
  Deze site heet toch ‘Heimwee info”… waarom ging jij daar dan kijken als je daar geen last van hebt af en toe???

 81. mark vandermolen
  10/08/2012

  Vers gebakken stroop wafels! Gek dat niemand dat nog gezegd heeft! Groetjes uit Amerika!

  • Daan
   15/10/2012

   jaa stroop wafels , heerlijk ….ik woon al 34 jaar in italie en ik mis alles ….

  • Stroopwafels kan je kopen bij Cost Plus Imports, met drop, hagelslag… en welles andere dingen. Goudse kaas bij Costco. Van Nederland! Groetjes uit Arizona!

 82. 1R2N
  06/07/2012

  En wat denken jullie van zoute haring? Ik kan er toch zo’n zin in hebben!

  • nella verkerk
   05/01/2014

   ik woon al 15jr in het binnenland van spanje, mis alleen zoute haring en ga dus 1 of 2x per jaar naar de kust naar de nederlandse winkel en koop dan haring, ze zijn wel bevroren maar toch erg lekker, het is 250km rijden maar heb ik er wel voor over.

   • cokkie stuiver
    25/05/2014

    hallo ella haring is altijd ingevroren hoor, zo koop ik ook altijd een emmertje in hardewijk bij van de berg en zij bewaren dit ook zo.gr cokkie

 83. hans
  03/07/2012

  In Thailand kan je kroketten,hagelslag kopen.maar helaas geen Hollandse nieuwe of gerookte makreel.Smul smul.

  • Leny
   01/10/2013

   Ik woon al ruim 54 jaar in Canada . Heel veel veranderd in die tijd . Nu kan ik van alles Hollands kopen . Niet alleen in de Holland winkels maar ook in de Supermarken .Heb gerookte makreel en verse(bevroren) haring in huis .Het is wel duur , maar als je Hollands wil eten moet er Hollands voor betalen eh !

 84. Vanessa
  19/06/2012

  Ik mis AH kaasbroodjes, Van Dobben Krokketen, Bitterballen en Kibbelingen op de markt, maar meestal echte Nederlanders om me heen!

 85. Ik mis het meest: DROP, sinterklaasfeest en koninginnedag! Verder ben ik in Wenen best gelukkig. Volgend jaar weer even naar “huis”..

 86. Pierre van Weperen
  06/06/2012

  Appelstroop, goed brood, saté met friet en zo nu en dan een frikadel speciaal. Nederlandse kleinburgerlijkheid maar ook hoe schoon het allemaal is. Goede wegen. Van alles, wat doe ik hier eigenlijk. London is vuil.
  Pierre

  • Holland was schoon, ik ben er twe maanden geleden geweest en zag geen verschil meer. Maar o; kroketten en gerookte paling!

   • Hallo Ansmarie ,
    Je hebt gelijk , ik was in Holland toen Vroom & Dreesman een totale leeg verkoop hield ,, ( V&D is er niet meer ) wilde er heen voor een bepaalde delen van mijn servies , ik liep naar binnen ,, keek rond en liep er gelijk weer uit ,,, het leek wel of ik in een ,, Kashba was ,, allemaal Turken , Marokkanen met hoofd doeken en dat soort dingen , armen vol !!! met van alles en nog wat ,, het was niet mooi meer , Holland is niet mijn Holland meer ,, en schoon is het ook niet meer ,, ik woon in Engeland in het Noorden ,, heb zeker geen haast om weer eens naar Holland te gaan ,,

 87. Mo
  05/06/2012

  Ik Mis mijn kroketten frikandel speciaal kibbelingen hagelslag bokkepootjes mergpijp bapao bruine bonen soep en nog veel meer…….

 88. Heleen
  05/06/2012

  – calvé pindakaas
  – douwe egberts koffie
  – paprika chips
  – ontbijtkoek
  – ketjap manis
  – sambal
  – trassi
  – erwtensoep, rookworst
  – appelmoes
  – hema broodje hotdog met saus
  – kroketten
  – appeltaart met slagroom

  • marianne
   07/06/2012

   ohh ja zo een zoute sappige halve Hema worst, nu lekker terwijl ik op mijn balkon zit….. oei het water loopt mij in mijn mond , kwijl kwijl

  • Tonny van der Storm
   29/08/2012

   Ik ben Tonny en woon sinds 1978 in Nieuw Zeeland.
   We hebben hier wel een paar importeurs (nederlandse emigranten) die ‘heimwee’voedsel imorteren en aan de grote supermarkten leveren…. Dus het meeste van jullie lijstjes kan je hier wel krijgen….
   Verder maak ik Erwtensoep, appelmoes, kroketten, en appeltaart zelf….is veel lekkerder dan al dat spul uit blik of pak dat er uit Nederland komt…..
   XXX

   • silvia
    24/11/2012

    hai je hebt helemaal gelijk! het meeste kan je zelf maken, ook kroketten! gelukkig heb je in Noorwegen ook veel lekkere producten, het is hier alleen erg duur!!
    Ik mis hier wel de verse groente, alles moet geimporteerd worden! Gelukkig hou ik van koken en ben erg creatief dus we hebben een internationale keuken! Wat ik wel mis is de Nederlandse gezelligheid! De multiculti/samenleving, mensen zijn erg sociaal en open en er is altijd wel wat te doen in Nederland, de afstanden zijn niet zo groot! En de mensen zijn erg modern, wij leven hier 25 jaar terug in de tijd, alles moet hier nog op gang komen en de winters zijn hier erg lang! Wat ik ook mis is dat het al vroeg voorjaar is met alle mooie bloemen, vooral de grote verscheidenheid aan planten! De tulpen en rozen! We komen altijd terug met een auto vol planten, helaas is dat nu verboden!

    • Hallo Silvia ,, ik zelf woon in Engeland , maar breng altijd planten mee terug , ik haal de pot er af en laat de plant in een speciale bloenn zak glijden en leg hem plat tussen m’n kleding ,, x x x

 89. Kees
  04/06/2012

  Tijdens voetbalkampioenschappen mis ik de Nederlandse voetbalgekte. Ik heb voor deze EK allemaal “oranje”- artikelen besteld, dus iedereen die mijn huis nu voorbij loopt of rijdt weet welk land ik aanmoeding. Enne… ik woon in Duitsland 😉

  • Desiree
   05/06/2012

   Hey Kees,
   bij mij kun je ook zien welk land ik aanmoedig! Hup Oranje!!! Wat zijn de reacties in jouw omgeving? …ik woon ook in Duitsland!

   • Kees
    06/06/2012

    Hoi Desiree,
    De mensen in de buurt vinden het allemaal wel grappig, nu maar hopen dat Nederland het weer ver gaat schoppen deze keer!

   • Marry Butler- Hooijkaas
    27/09/2013

    Hallo Kees .. ik woon in Engeland ,, als de WK aan de gang is hangt er een Engelse en een Hollandse vlag buiten,, en als ze in de finale zitten wippen we even over met Easyjet ,, Marry

 90. Mark
  04/06/2012

  Ik mis mijn vrienden en familie het meest. Maar toch ben ik blij dat ik mijn stekkie hier in Spanje heb gevonden, als ik naar het Nederlandse weerbericht kijk dan weet ik weer waarom ik het gedaan heb. En ik heb elke zomer gegarandeerd volop bezoek! 🙂

 91. Annemieke
  04/06/2012

  Wat ik het meest mis? Hagelslag natuurlijk!! En Venz vlokken puur. Als ik door mijn voorraadje heen ben koop ik wel eens chocopasta, maar dat is toch echt niet hetzelfde….

  • Ellen
   04/06/2012

   Ja, hagelslag… op een verse boterham en dan nog een likje boter er overheen. Hmmm. En weet je waar ik soms ook zo’n ongelooflijke trek in heb? Heinz Sandwichspread. Natuurlijk nergens te krijgen hier in Argentinië, maar gelukkig hebben we internet tegenwoordig.

   • Desiree
    05/06/2012

    ja, sandwich spread mis ik ook erg. hagelslag kun je wel hier in duitsland krijgen als “schokostreusel”, maar het is en blijft niet de ECHTE hè?!?
    dropjes mis ik ook erg.

    • Je kan toch alles online kopen tegenwoordig. Dat do ik als ik echt iets MOET hebben van Nederland dat ik hier in Arizona niet kan krijgen.

  • marianne malgo
   07/06/2012

   Waar woon jij dan? ik in Zwitserland en bij de Migros verkopen ze hagelslag, super!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: